CampSorø efterskole sommer camp
Klik for at slå lyd til / fra...

CampSorø (uge 31, 2024)

CampSorø er en 5 dages sommerlejr bestående af 5 forskellige aktivitetslinjer. Du bliver undervist i dit linjefag flere gange dagligt, men du kommer også til at prøve kræfter med adventure / friluftsliv samt andre sjove aktiviteter.  

Om aftenen hygger vi med spring, boldspil, leg, vildmarkskar og glidebane. I løbet af ugen giver instruktørerne en opvisning, og torsdag aften slutter vi af med en lille fest. Fredag runder vi en aktiv uge af med en flot opvisning for forældre, bedsteforældre og søskende.  

Tid & sted

CampSorø foregår i sommerferien fra mandag d. 29. juli til fredag d. 2. august 2024 på Sorø Gymnastikefterskole. 

Hvem kan deltage?

Campen er for børn og unge i alderen 10-15 år, som interesserer sig for spring, parkour, dans, akrobatik og TeamGym. 

Der er ledige pladser på 2 af de 5 følgende linjer: 

 • Parkour (UDSOLGT)
 • Akrobatik (UDSOLGT)
 • Dans (UDSOLGT) 
 • TeamGym (UDSOLGT) 
 • Springgymnastik (UDSOLGT) 

Parkour
Parkour er for dig, der elsker at bevæge dig fra A til B. På Campen lærer du, at hoppe, springe, kravle, løbe, klatre og svinge dig på en alternativ måde, så du bedre kan forcere forhindringer og lettere komme fra sted til sted. Vi dyrker parkour i vores totalt fede Parkourcenter, men også i den udendørs parkourpark samt i skoven.

Akrobatik 
Akrobatik er for dig, der holder af en anderledes form for gymnastik hvor der er fokus på samarbejde, styrke og koordination. Vi træner imponerende tricks, stunts og balanceøvelser – alene eller i samarbejde med andre. Vi arbejder med en forskellige akrobatiske elementer, og en lille smule koreografi. 

Det er en fordel, hvis du har prøvet akrobatik før, men alle kan være med – om du er høj og stærk eller lille og smidig – så er der plads til dig. 

Dans 
Dans er for dig, der kan lide at bevæge dig til musik. På Danselinjen arbejder vi primært med Street, HipHop og Moderne dans. Du kommer til at indøve en række forskellige koreografier, som underviserne har lavet på forhånd.  

Derudover træner vi grundelementer i de forskellige genrer, så du bliver en bedre og mere udtryksfuld danser. Til sidst får du mulighed for sammen med resten af deltagerne at udvikle dele til jeres egne koreografier.  

TeamGym
TeamGym er for dig, der allerede dyrker TeamGym hjemme i en forening. På TeamGym-linjen på campen møder du andre gymnaster, der også dyrker TeamGym. På Campen vil der arbejdes med både grundtekniske spring og større sammensatte spring. Der vil både være fokus på forlæns og baglæns spring – på både airtrack og fiberbane – samt trampolinspring og pegasus. Der kan forekomme moduler, rytmiske elementer bliver en del af opvarmningen/undervisningen.

Forskel på TeamGym & Springgymnastik
Som udgangspunkt er der ikke den store forskel på disse linjer. På TeamGym-linjen kan der trænes elementer fra TeamGym-verdenen, såsom Pegasus & rytmiske elementer.
Vi anbefaler, at man går til TeamGym i en forening, hvis man vælger TeamGym-linjen på campen.

Undervisere

Der står mange dygtige instruktører klar til at undervise dig. Blandt instruktørerne er der tidligere verdensholdsgymnaster, landsholdsgymnaster, nogle af de bedste parkour-udøvere samt trænere med international erfaring fra akrobatik & danseverdenen. Du vil også møde tidligere SGE-elever, der er en del af det fantastiske hjælper-crew. 

Indkvartering

Deltagerne bliver indkvarteret på 3-mands-værelser. Det er muligt at sove 4 personer på ét værelse. Dog betyder det, at én skal sove på en madras på gulvet. Der bliver lavet en værelsesfordeling umiddelbart inden Campen, hvor man kan komme med ønsker til, hvem man gerne vil bo på værelse med. 

Fokus på mad

Deltagerne har et højt aktivitetsniveau, og derfor er det vigtigt, at alle får fyldt energidepoterne op løbende. Det sørger SGE’s køkken for, da de er dygtige til at sammensætte en næringsrig, varieret og spændende kost, så deltagerne ikke går sukkerkolde i løbet af ugen. 

På CampSorø får du 6 måltider om dagen, som består af 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.

Morgenmaden består af juice, mælk, the, kaffe, rugbrød, grove boller, havregryn, cornflakes, havrefras, hjemmelavet müsli, rosiner, tørret frugt, fibersund, A38, hjemmelavet yoghurt, smøreost, frugt, pålægschokolade og syltetøj. 

Frokosten tilgodeser elevernes høje energiforbrug i løbet dagen. Der kan både serveres varm og kold mad til frokost. 

Aftensmaden består altid af et varmt måltid. Menuen bliver valgt ud fra deltagernes alder og præferencer samt et ernæringsrigtigt synspunkt. 

Mellemmåltider kan bestå af frugt, brød, koldskål, smoothie, kage, muffins eller lign. 

Anbefaling fra tidligere deltagere fra ROG TeamGym

På Campen var der mange trænere. De var rigtig gode til at hjælpe, så alle fik en god oplevelse.
Trænerne blev assisteret af en masse hjælpere, som havde gået på efterskolen sidste år. De hjalp til træningerne med det linjefag, som de selv havde haft, og var også med til nogle af aktiviteterne.
Det var godt, at der stod nogle ved hver station til at hjælpe og rette én. Vi synes, at det var vildt fedt, at de var der, og at de var med til at gøre turen meget sjovere!

Pris

Prisen er 2.395,- kr., som inkluderer undervisning, forplejning, overnatning på værelser, tøjpakke og mange andre ting.  

Tilmelding

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål vedr. CampSorø, så er du velkommen til at kontakte Campleder Christoffer Færch på cf@soroefterskole.dk

Afbud

 1. Afbud før 1. maj: 90% af deltagergebyret refunderes. 
 2. Afbud mellem 1-3 måned før campen: 50% af deltagergebyret refunderes. 
 3. Ved afbud indenfor 1 måned til camp-start: 30 % af deltagergebyret refunderes. 
 4. Hvis man tager hjem under campen: Ingen refundering. 

 

Faciliteter

 • Springcenter med 7 faste grave, 1 klodsgrav, 4 stortrampoliner, 25 meter fasttrack, fiberbane, airtracks, kæmpe skråkile, minitrampoliner samt alverdens skumredskaber og 12 x 12 meter airtrack 
 • Parkourcenter i bambus på 390 m2, der indeholder alverdens skæve kanter og hjørner, et kæmpe plateau, et tricking-gulv, rails, grav og meget mere. Vi har også en udendørs parkourpark med rails, kasser, paller og meget mere. 
 • Idrætshal med spejlvæg til Grandprix-træning med tilhørende håndredskaber i form af bolde, vimpler og tyndebånd.
 • Opvisningscenter med springgrave, stortrampoliner og Teeterboards. 

 

Følg CampSorø på Facebook og Instagram

YouTube-Playliste med videoer fra campene

Video fra CampSorø i 2019

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.