Opvisninger med efterskole

Bedste tips til et godt efterskoleophold

Udgivet 23. juli 2020

Kære kommende årgang – både elever og forældre

Mit navn er Caroline og jeg er 16 år. Jeg har valgt at gå på SGE i 10.klasse på Springgymnastik-linjen. Jeg har altid elsket gymnastik, og jeg har gået til det i mere end 11 år.

Jeg er så glad for gymnastik, og jeg er glad for, at jeg tog den beslutning sidste år om at starte på SGE.

Gustav

Mit navn er Gustav. Jeg er 17 år, og jeg har valgt at gå på SGE i 10.klasse på TeamGym-linjen.
Jeg elsker at være aktiv, og inden jeg startede på efterskolen, fik jeg øjnene op for SGE, fordi at jeg har hørt en masse godt om fællesskabet og efterskolen generelt.

Jeg har altid elsket gymnastik, og derfor tænkte jeg, at TeamGym-linjen lige var noget for mig. En anden grund til at vi valgte Sorø Gymnastikefterskole var, fordi vi godt kunne tænke os rent ud sagt at blive mere modne. Vi trængte lidt til at komme væk fra mor og far og de faste trygge ramme derhjemme.

Vi ville begge gerne prøve noget nyt og helt anderledes. Som I måske nok også har hørt fra en masse andre, så skulle efterskoleåret være det år, hvor man modnes og udvikler sig som menneske, du får venner for livet, og så vil det være et år, man aldrig vil glemme.

Værelseshygge på efterskole

Jeg er blevet et andet menneske

I løbet af dette år hvor jeg har gået på SGE, så er jeg blevet et helt andet menneske.
Jeg fik så sent som i lørdags til en konfirmation af vide, at dem jeg hilste på ikke kunne kende mig, fordi jeg havde forandret mig så meget. Jeg så helt voksen ud i deres øjne. Så 1 år på efterskole kan derfor være med til at ændre dig både fagligt, personligt og i den grad udseendemæssigt.

Nu sidder I nok og er spændte på, hvad jeres år kommer til at bringe. I har sommerfugle i maven. Hvem bliver jeres roomies? Hvilken familie kommer I i? Hvor kommer I til at bo henne? osv. Tankerne kører rundt, og det gjorde de helt klart også på os inden vi startede på SGE sidste år. Men nu har vi snart gået her i et år, og vi er desværre nær vejens ende. Udfra vores oplevelser og erfaringer vil vi give jer nogle gode tips og råd til, hvordan I får jeres perfekte efterskoleår:

  • Først og fremmest skal I være 100% jer selv. Det er super vigtigt. I skal være den bedste udgave af jer selv. I skal ikke prøve at være en anden end den I er, fordi det kan i sidste ende ødelægge jeres efterskoleår. Det vil kun gavne jer senere hen, hvis I er åbne fra starten af. Det er vigtigt, at I ikke bare sidder på jeres værelse. I skal ud og møde nye mennesker, og I ikke kan bare forvente, at de kommer til jer, selvom det jo nok ville være lidt lettere.
  • Et andet råd er også, at I skal have ja-hatten på. I er en del af et fællesskab, så hvis en eller flere siger nej, så går det ofte ud over resten. Det smitter af, og det har en dominoeffekt.
  • Samtidigt hvis man vælger at lave fx. natterend, så skal man være klar over, at man ikke kun ødelægger sit eget år, men man sætter også andres år i fare, så tænk over hvad du gør, fordi du kan i værste fald blive smidt ud, og det er en rigtig nederen oplevelse. Vi har nemlig selv prøvet at miste nogle af vores venner, og det var forfærdeligt.
  • Det er vigtigt, at I ikke kun holder jer til nogle bestemte mennesker, men at i kommer ud og møder nye mennesker, og måske også nogle I tænker, at I ikke ville hænge ud med normalt. I skal udfordre jer selv, fordi I sidste ende, vil det kun gavne det store fællesskab, hvis I tør at snakke med nogle nye mennesker. Det er helt klart fællesskabet på et efterskoleår, som gør det hele værd.
gymnastikopvisning i kalundborg

I deltager i løbet af året i en masse opvisninger

Opvisningerne er det, som bl.a. har bundet vores årgang sammen. I opvisningen kommer alle til at indgå om du er fra parkour, teamgym, spring, dans eller rytme. Alle har en rolle, og det er jer, der er med til at skabe den fede opvisning. Vi er sikre på, at I alle ser frem til.
Vores træning i pigegymnastik, drengegymnastik og fællesgymnastik har vi ikke kunne undvære. Vi har trænet benhårdt, og det betaler sig i sidste ende.

Det samme gør det, hvis du går og har en drøm om at blive en god springer, danser, konkurrencegymnast, parkourudøver eller rytmegymnast.
Du skal gå efter dine drømme, og på SGE har du virkelig mulighed for at udfolde og udvikle dig i den retning, du vil.

Men det er også vigtigt at pointere, at når du starter her på SGE, så behøver du ikke at have været gymnast før. Du kan starte som komplet begynder. Der er plads til alle, og de kommer I hurtigt til opleve, når I starter.

De 5 vigtigste “efterskole must have”

  • Husk en højtaler. Den får I brug for. I kan blive et samlingspunkt for en lille fest i pauserne.
  • Bliv gode venner med køkkendamerne så kan I være heldige og få en god lille snack 😉
  • Husk tøfler og slagger-tøj, hvis du er typen som ikke magter at gå med lukkede sko og stramme jeans dagen lang.
  • Mad og drikke er super vigtig, især når i skal dyrke så meget sport.
  • POSETIV ENERGI, det er fedt og det smitter!

Vi vil egentligt bare slutte af med at ønske jer det bedste år herpå SGE. Vi håber, at I får det bedste år, ligesom at vi fra årgang 16/17 har haft vores bedste år i vores liv. Vi håber, at I har fået noget godt og brugbart ud af vores lille blog.

Men SGE 17/18 hav det fedeste år. Glæd jer, fordi det er det hele værd, og husk og nyd det, fordi det går meget hurtigere, end I tror. Det var alt for nu…

Relaterede indlæg

efterskole elev hopper på snowboard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.