Opvisninger med efterskole

De bedste tips til et godt efterskoleophold

Udgivet 26. juni 2024

Kære kommende årgang – både elever og forældre!

Et par tidligere elever deler her deres bedste tips til et godt efterskoleophold, så læs endelig videre, da I vil få nyttige informationer om livet på en efterskole, og hvad der er godt at have med af ting og sager

Tankerne er mange, og det var de helt sikkert også hos de 2 tidligere elever, inden de startede på SGE.  

En lille præsentation af de 2 elever

Mit navn er Caroline, jeg er 16 år, og jeg har gået på SGE i 10. klasse på Springgymnastiklinjen. Jeg har altid elsket gymnastik, og har gået til det i mere end 11 år.

Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg sidste år besluttede at tage et år på SGE, da springgymnastik er mit et og alt.

Jeg hedder Gustav, er 17 år gammel og har valgt at tage 10. klasse på SGE’s TeamGymlinje. Jeg havde hørt en masse godt om det store aktivitetsniveau og især om fællesskabet på Sorø Gymnastikefterskole.  

Jeg kan lide at være AKTIV, og heldigvis fik jeg hurtigt øjnene op for SGE og de muligheder, der er på en sådan gymnastikefterskole. Gymnastik er en dejlig sportsgren, og derfor tænkte jeg, at TeamGymlinjen lige måtte være noget for mig.

Caroline og Gustav udtaler endvidere: “Der er også en anden god grund til, at vi valgte et ophold på Sorø Gymnastikefterskole. Helt ærligt – så trængte vi til at komme lidt væk fra mor & far samt de faste og trygge rammer derhjemme”. 

Du har helt sikkert masser af sommerfugle i maven, og er spændt på, hvad dit ophold kommer til at bringe. Måske har du tænkt over følgende spørgsmål: 

 • Hvordan bliver jeg indkvarteret? 
 • Hvad er det for nogle roomies, som jeg skal dele værelse med?  
 • Hvad er en K-gruppe-familie?  
 • Osv.  
Værelseshygge på efterskole

Nogle af de gode råd og tips 

Det er vigtigt at få skabt den helt perfekte ramme for et godt år på SGE, så læs endelig videre: 

 1. Først og fremmest vil vi opfordre dig kraftigt til – at være 100% dig selv, da det er supervigtigt. Ydermere bør du være den bedste udgave af dig selv. Lad være med at lave om på dig selv. Det kan nemlig være ødelæggende for dit efterskoleophold.  
 2. Vær åben fra starten af – det vil kun gavne dig senere hen. Det er vigtigt, at du ikke bare sidder på værelset og venter på, at andre kommer til dig – selvom det nok ville være det letteste. Husk på, at du er taget på efterskole netop for at møde og få nye kammerater. 
 3. Tag JA-HATTEN på, og være frisk på mange nye udfordringer. Det gavner nemlig fællesskabet, når mange er med på en ide, og er med til at udføre den. En dominoeffekt bliver sat i gang. 
 4. Overhold skolens regler. Det har nemlig altid en konsekvens, når man bryder et reglement. Hvis man får gjort noget forbudt, så vil det helt sikkert gå ud over en selv, men måske får det også en konsekvens for nogle af ens gode venner. Tænk over det, inden du evt. går i fælden. Det er en ret nederen oplevelse, når nogle af ens venner bliver smidt ud. Vi har selv prøvet at miste nogle kammerater, og det var forfærdeligt. 
 5. Prioriter at være på efterskolen så meget som overhovedet muligt og vær kritisk mht., hvornår og hvor længe du beder om fri, så får du nemlig det fulde udbytte af efterskoleopholdet. 
 6. Bliv gode venner med køkkenpersonalet, så falder der somme tider en god lille ekstra snack af. 
 7. Vær parat til at knytte nye venskaber løbende gennem hele efterskoleopholdet – også med mennesker, som du normalt ikke ville hænge ud med. Der opstår tit uventede og gode venskaber, når man tør at tale med nye mennesker. Derfor bør du hele tiden udfordre dig selv, da det i sidste ende vil gavne både dig selv, men sandelig også det store fællesskab på efterskolen. Det er helt klart fællesskabet, som er den største gevinst ved at gå på efterskole. 

Er jeg blevet et andet menneske efter året på efterskole? 

JA – jeg er blevet et mere modent menneske i løbet af mit ophold på Sorø Gymnastikefterskole. 

Så sent som i lørdags – ved en konfirmation – fik jeg at vide af dem, som jeg hilste på, at de næsten ikke kunne kende mig, da jeg i deres øjne så mere voksen ud. Det er beviset på, at etårigt ophold på en efterskole helt klart kan være med til at udvikle et ungt menneske personligt, fagligt og udseendemæssigt. 

Vi håber, at du har fået noget godt og brugbart ud af vores lille blog og vil ønske dig et FEDT og dejligt ophold på Sorø Gymnastikefterskole. Glæd dig og husk at nyde efterskolelivet, da sådan et går meget hurtigere end du tror! 

Relaterede indlæg

efterskole elev hopper på snowboard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.