efterskole førerløse buser

Efterskole kører forsøg med førerløse busser

Udgivet 1. april 2021

Sorø Gymnastikefterskole og Egons Busser indgår samarbejde om at eleverne kan køre i førerløse busser til og fra stationen. 

Eleverne fra årgang 21/22 kan forvente at hoppe på bussen allerede 1. april, så snart kortlægning af ruten og tests er gennemført. Der vil blive opsat en basestation på SGE der fungerer som busstoppested og opladning til busserne. 

”Vi er rigtig glade for at vi er den første efterskole i Danmark, som har fået mulighed for bruge førerløse busser. Det er et skridt på vejen mod en bæredygtig mobilitet og vi glæder os til at kunne dele vores erfaringer med andre efterskoler”. Udtaler forstander, Karsten Haim. 

Hos Egons busser ser de frem til samarbejdet

“Det bliver en helt ny og innovativ måde eleverne kan komme frem og tilbage til efterskolen. I forvejen ligger Sorø Gymnastikefterskole meget centralt på Sjælland med kort afstand til Sorø station og motorvej”, fortæller Christian Zohnesen fra Egons Busser.

Der vil I første omgang komme 3 selvkørende busser, som eleverne ville kunne bruge. I hver bus vil der kunne være plads til ca. 15 elever, så vil meget hurtigt kunne få transportet de 210 elever frem og tilbage. I første omgang vil det kun være kørsel til Sorø station som er muligt, men som udviklingen går, så drømmer vi om at kunne køre eleverne rundt i førerløse busser, når det skal ud til opvisninger. 

Efterskole kører forsøg med førerløse busser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.