efterskolerne løber

Udgivet 2. marts 2021

af Martin Myssen

Et løb/gå tur for alle

Torsdag før vinterferien deltog hele Sorø Gymnastikefterskole i ’’Efterskolerne løber’’. Løbet var planlagt af folk fra Bjergsnæs Efterskole, og tanken bag var, at der her i coronatiden alligevel skulle være noget, der bandt de hjemsendte efterskoleelever sammen, for med løbet var der en mulighed for at være sammen om noget aktivt, samtidig med, at man mærkede det store efterskolefællesskab sammen hver for sig.

På selve dagen skulle alle elever ud på en løbe- eller gåtur, den skulle vare max. to timer. Løbet var tænkt som en stor fællesskabsbefordrende lejlighed til at vise, at man som efterskole kan stå sammen om at tilbagelægge flest mulige kilometer, samtidig med at man havde mulighed for, at teste sine egne grænser ved at løbe/ gå mest muligt indenfor de to timer, der var givet.

Konkurrence mellem skolerne

Der var 3 konkurrencer mellem alle efterskolerne, og både elever og personale deltog. De 3 konkurrencer var som følger:

1. Det højeste antal gennemsnitlige kilometer
  2. Den højeste procentvise antal aktive elever ud af skolens samlede antal.
  3. Den enkelte elev der løber længst på 2 timer.

101 efterskoler blev tilmeldt løbet, 1 917 elever og 3342 fra personalegruppen deltog. 69,5% af eleverne og 46,5% af personalet var aktive, og der blev i alt løbet hhv. 92.557 km og 15.607 km.

Resultaterne fra SGE

Fra Sorø Gymnastikefterskole deltog 203 elever og 38 fra personalet.

Resultatet hos eleverne var at 89,66% var meget aktive, det gav os en 14. plads, og det gennemsnitlige antal kilometer der blev løbet pr. elev var 8,25 km, derved kom vi på en 21. plads ud af de 101 skoler.

Hos personalet var 76,32% aktive, hvilket gav os en 15. plads, og det gennemsnitlige kilometer der blev løbet pr. aktivt deltagende fra personalegruppen var 7,75 km, derved kom vi på en 12. plads.

Bagefter var der mulighed at sammenligne skolernes resultater på hjemmesiden, her kunne der også ses billeder fra Instagram og man kunne printe et diplom.

Det var et godt initiativ som sikkert vil blive gentaget næste år, også selvom vi ikke er hjemsendt.