Første dag på efterskole

Efterskolestart – Bliv klar til efterskolen!

Udgivet 25. juli 2020

Oplev Marie Mallings første dag på efterskole

Jeg synes, at rejsen til skolen var meget lang. Jeg bor på Bornholm, så vi var nødt til at rejse til Sjælland dagen før skolestarten. Samtidig var jeg også rigtig nervøs og spændt. Spændt på at møde mine nye roomies – og spændt på at skulle bo langt hjemmefra i et helt år.

Det var en meget mærkelig følelse at pakke mine ting ned fra mit værelse og vide, at jeg først flyttede hjem igen om et år. Jeg skulle virkelig sortere i mine ting, da der er begrænset plads på værelset på SGE i forhold til værelset derhjemme.

Jeg nåede at gøre mig ufattelig mange tanker, da jeg var på vej over til skolen. Får jeg nogle gode roomies? Er det her mon det rigtige valg? Kommer jeg til at savne dem derhjemme? Ingen af disse ting er noget, som du skal frygte, men bare tænke på, at det er en naturlig del, af at starte et nyt sted.

Da jeg ankom tænkte jeg bare, ”nu er det nu”. Det er dagen, jeg har ventet på i så lang tid, og nu var den endelig kommet. Jeg var meget nervøs, men samtidig glædede jeg mig også rigtig meget.

Det bedste ved dagen var helt sikkert, at møde alle de nye mennesker, både roomies, k-gruppe og lærere. Alle var vildt søde! Jeg fik et rigtig godt indtryk af skolen allerede den første dag.

Når du starter, skal du huske at være glad og klar på at lære en masse nye mennesker at kende. Du skal også være åben for alle de fede aktiviteter lærerne laver. SÅ skal huske at nyde hver en dag på efterskolen. Tiden går meget hurtigere end du lige tror, og pludselig er det slut.

At tage på efterskole er klart en af de fedeste ting jeg har oplevet i mit liv, og det er klart en ting, som jeg aldrig nogensinde vil glemme.

Smutter du på efterskole efter sommerferien? Her er 10 gode råd!

Når du starter på efterskole, kan du glæde dig til mange fantastiske oplevelser, du aldrig glemmer. Du skal være klar fra starten, så du får det aller bedste år!

Har du mon tænkt på disse 10 gode råd:

 1. SGE har en facebook gruppe til din årgang. Find facebook-grupperne.
 2. Du har valgt linjefag i enten: parkour, springgymnastik, teamgym, rytmisk gymnastik eller dans. Du skal dog også vælge valgfag, når du starter på SGE. Se alle valgfagene.
 3. Hjemve kan forkomme i starten, så medbring billeder af familien og dine venner. Det kan hjælpe lidt på humøret.
 4. Få tilsendt breve hjemmefra. Det er super dejligt at få breve/pakker fra venner og familie, mens du er på skolen.
 5. Det er en god ide, at blive på SGE de første weekender. Det giver dig rigtig god mulighed for at lære folk bedre at kende.
 6. Tag plakater, billeder og hyggenips med, for at gøre værelset personligt og du kan skabe god stemning på værelset.
 7. Vælg noget behageligt tøj, som du føler dig godt tilpas i og tag det store smil med, så kan det ikke gå galt.
 8. Forebered dig selv på, at starten kan være lidt svær og at den første aften kan være speciel at komme igennem.
 9. Har du styr på at vaske? Mor er der ikke lige til at vaske dit tøj, men få lige et par vasketips inden du tager afsted.
 10. Nyd din tid på SGE. Det går alt for stærkt – vi lover at det bliver en fantastisk oplevelse.

Relaterede indlæg

2 svar til “Efterskolestart – Bliv klar til efterskolen!”

 1. Annette Wrang-Jørgensen siger:

  Vi har booket en tid kl 11.00 på søndag. Kunne godt tænke mig at vide om der allerede er fuld booket til næste år 21/22 til en pige. Og hvis der er, hvor lang er ventelisten

  • Hej Annette. Tak for din besked. Desværre bliver efterskolernes dag ikke fysisk, men online. Vi har lige fået beskeden fra Efterskoleforeningen. Jeg skal nok lige vende tilbage med en besked til jer hvordan vi gør online på søndag. Jeg har sendt din besked ang. ventelisten til Diana. Hun har helt styr på det ☺ Hilsen Rasmus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.