Oversigtsbillede af Sorø Gymnastikefterskole

En efterskolerejse // 10 år på Sorø Gymnastikefterskole

Udgivet 30. november 2020

Der er nu gået 10 år og sikke en rejse. Jeg blev ansat som lærer med fag i geografi, fysik, fællesgymnastik, drengegymnastik og parkour samt 100 timer til “facebook”, som det blev kaldt. Arbejdsbeskrivelsen ændrede sig allerede året efter til at indeholde endnu mere “udvikling af efterskolens kommunikation og markedsføring”. 

Udvikling af et nyt felt

Elevantallet udviklede sig fra 100 elever i 2010 til idag 210 elever… det har været vildt spændende at være med til at udvikle et nyt felt og samtidig præge efterskolebilledet som én af de første kommunikations-medarbejder på en efterskole.

Rasmus Sinding // Ansvarlig for markedsføring og udlejning på Sorø Gymnastikefterskole
Rasmus Sinding // Ansvarlig for markedsføring og udlejning på Sorø Gymnastikefterskole

Utallige stories og snaps…

I mine 10 år er det blevet til 137.882 uploadede billeder, 1.517 YouTube film med 2.846.235 visninger, 8.307 facebook opslag samt 2.302 instagram opslag + utallige stories, snaps og for nyligt et par TikTok videoer.

Parkour- og gymnastikundervisningen er lagt på hylden, men det er skønt at se hvordan parkour-linjen stadigvæk udvikler sig. Jeg havde Parkour med til SGE i 2010 fra Gerlev Idrætshøjskole og startede det første parkour-valghold. Parkourholdene udviklede sig til et linjefag i 2012 og i 2016 indviede vi et moderne Parkourcenter. 

Arbejdet fortsætter…

Der har været højt til loftet og mange vilde ideer er blevet realiseret. Nogle af de største oplevelser har været indvielsen af Springcenteret i 2012, SGEs 125 års jubilæum i 2013 og indvielsen af vores Opvisningscenter i 2020.

Opvisningscenteret vil endnu engang rykke grænserne for hvad vi kan på efterskolen og det bliver fantastisk “lege” videre med vores nye cirkus-tanker. 

Om det bliver 10, 20 eller 30 år mere må tiden vise – et er dog sikkert. Arbejdet med at lave verdens bedste (mest attraktive) efterskole fortsætter. 

// Rasmus Sinding //

Der er lukket for kommentarer.

Få 5 ting du skal vide om Sorø!

Det er utrolig vigtigt for os, at dit valg af efterskole er rigtigt. Vi skal matche hinanden, så dit efterskoleophold bliver uforglemmeligt. Ikke at sige, det ikke bliver hårdt engang imellem, for det vil det blive! Vi gør meget ud af, at sætte forventninger til både os selv og dig. Derfor er det vigtigt, at vi på flere punkter passer sammen. LINK!

Besøg os til Efterskolernes dag

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.