• kærlighed til gymnastik

Endnu et efterskoleophold accomplished!

Udgivet 11. september 2017

Et efterskoleår indeholder fantastiske oplevelser. Vi spurgte derfor Jacob Malling Dam, en af vores tidligere om han vil producere en efterskolefilm til os og eleverne. Det er der kommet denne flot film ud af.

Jacob fortæller om hans proces med efterskolevideoen

At lave en afslutningsvideo igen var en super fed oplevelse. Ideen, som jeg kom op med helt tilbage i april, var at dele videoen op i tre dele: Hverdag, sommer og afslutning, der hver havde sin egen unikke stemning og musik, som passede til.

  • Første del er i høj grad centreret omkring fællesskab og de små spontane “magiske” øjeblikke, der sker i løbet af hverdagen.
  • Anden del fokuserer mere på de planlagte sommeraktiviteter og skruer maksimalt op for den energiske sommerstemning.
  • Tredje del omhandler kronologisk de sidste to dage af elevernes ophold, plus et flashback der sætter hele slutningen i perspektiv og visuelt begrunder, hvorfor det er så hårdt at sige farvel efter et oplevelsesrigt år.

Jacob boede sammen med eleverne i to uger

Alt dette var grundigt planlagt på forhånd, før jeg overhovedet satte fod på SGE, så jeg havde en præcis ide om, hvad jeg skulle filme i løbet af de to uger, jeg boede på skolen sammen med eleverne. Det var super fedt at blive efterskoleelev igen for en kort periode og det gav mig mulighed for at komme rigtig tæt på eleverne, som om jeg selv var en del af deres årgang. Til hver aktivitet eller øjeblik var det om at finde en balance mellem at ikke være til gene for eleverne, men samtidig komme tæt på og få fanget alle de fede øjeblikke. Det er lidt en kunst at skabe situationsfornemmelse og at få eleverne til at blive komfortable med kameraet, når man er total outsider, men det gik over al forventning og eleverne blev hurtigt vant til at blive filmet hele tiden.

Betydningsfuldt at lave en mindeværdig video til alle eleverne

For mig har det været super betydningsfuldt at lave en mindeværdig video til alle eleverne – som påvirker dem emotionelt og giver dem mulighed for at tage en 11 minutters returbillet til alle de fantastiske øjeblikke i deres sidste måned på SGE. Til de interesserede kan jeg oplyse, at videoen blev filmet på et Sony A7s, hovedsageligt med et Canon 24-105mm objektiv. Til at få de super flydende og bevægende optagelser brugte jeg en DJI Ronin M, der stabiliserer alle rystelser og vibrationer. Igennem perioden lånte jeg også hyppigt et par af skolens linser og deres drone. På jacobmalling.com kan man se flere af mine videoprojekter, som jeg har lavet i løbet af mit første halve år som freelancer.

Endnu en video produceret af Jacob Dam Malling

Da Jacob selv var elev producerede han denne flotte video. Den er helt sikkert også kig værd.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.