Grundlovsdag med flotte biler, modeshow og gymnastik

Grundlovsdag med flotte biler, modeshow og gymnastik

Udgivet 15. maj 2018

Grundlovsdag tirsdag d. 5. juni 2018

Vi har i Sorø skabt en tradition for en fælles event på Fars Dag i Sorø, hvor vi kombinerer Klassisk Køredag med et kulturelt/ kulturhistorisk indslag.

Klassisk Køredag i Sorø kom til byen allerede i 2008. Det er en udløber af den nationale køredag, kaldet Motorhistorisk Køredag, som har været afholdt siden 2007. Første år fandt det sted i Slagelse på Vestsjælland, men siden har det været i Sorø.

Sorø Museum ønsker sammen med vores samarbejdspartnere at følge op med et nyt kulturhistorisk tema for en fælles afholdelse af Grundlovsdag den 5. juni 2018. Vi har valgt Olsen banden som tema, for at markere at det i år er 50 år siden, den første Olsen Banden blev vist i biograferne.

Sammen med Dansk Veteranbil Klub, Sjællands Motorveteraner, Stiftelsen Sorø Akademi, Sorø Gymnastikefterskole, Torvets Bistro ved Steffen Beierholm ønsker vi at slå fast, at vi i Sorø har et enestående fælles arrangement, som nu er en fast tradition, der for alvor sætter Sorø på landkortet.

En af grundene til succesen tilskrives, at det også er blevet et arrangement, hvor mange lokale tager ejerskab til dagen med hver deres positive bidrag. Således benytter flere af byens butikker sig af anledningen til at lave et særligt tema i deres vinduesudsmykning, og vi forventer deltagelse af Victoria teatret og Lokalarkivet.

klassisk køredag sorø 2018

SGE deltager med alle eleverne

SGE er en del af arrangementet program til en festlig dag i Sorø by. Storegade bliver spærret af og fyldt op med over 100 gamle flotte veteranbiler. Og sikkert også knallerter i år, da Årets tema er Olsen Banden, hvor Børges Bike er i fokus – årstal omkring 1968.

Eleverne klædes ud i bedste Yvonne, Keld, Egon, Benny, Børge og politimænd stil. Eleverne skal deltage i modeshow, som er et historisk danseshow på torvet og eleverne skal vise den fulde opvisning på den runde plæne ved akademiet. I forbindelse med danseshowet på torvet skal vi også have elever til at ankomme på en knallert, som muset stiller til rådighed. Identisk med Børges.

Tidsplan i Sorø by

12.00 – 17.00  Sorø Museum åbner særudstillingen: Det skider vi på
12.00 – 17.00  Sorø Museum udstiller autografer fra Olsen Banden film
12.00 – 14.30 Bilerne ankommer og bliver vist på plads af frivillige