Grundlovsdag med flotte biler, modeshow og gymnastik

Grundlovsdag med flotte biler, modeshow og gymnastik

Udgivet 14. maj 2019

Grundlovsdag d. 5. juni 2019

Vi har i Sorø skabt en tradition for en fælles event på Fars Dag i Sorø, hvor vi kombinerer Klassisk Køredag med et kulturelt/ kulturhistorisk indslag.

Klassisk Køredag i Sorø kom til byen allerede i 2008. Det er en udløber af den nationale køredag, kaldet Motorhistorisk Køredag, som har været afholdt siden 2007. Første år fandt det sted i Slagelse på Vestsjælland, men siden har det været i Sorø.

Sammen med Dansk Veteranbil Klub, Sjællands Motorveteraner, Stiftelsen Sorø Akademi, Sorø Gymnastikefterskole, Torvets Bistro ved Steffen Beierholm ønsker vi at slå fast, at vi i Sorø har et enestående fælles arrangement, som nu er en fast tradition, der for alvor sætter Sorø på landkortet.

En af grundene til succesen tilskrives, at det også er blevet et arrangement, hvor mange lokale tager ejerskab til dagen med hver deres positive bidrag. Således benytter flere af byens butikker sig af anledningen til at lave et særligt tema i deres vinduesudsmykning, og vi forventer deltagelse af Victoria teatret og Lokalarkivet.

grundlovsdag Sorø klassisk kørerdag plakat

SGE deltager med alle eleverne

SGE er en del af arrangementet program til en festlig dag i Sorø by. Storegade bliver spærret af og fyldt op med over 100 gamle flotte veteranbiler.

Tidsplan i Sorø by

14:00-14:30 Elever fra Sorø Gymnastikefterskole, Gymnastikopvisning – Runde Plads
15:30-16:00  Opvisning – SGE laver historisk danseopvisning – Torvets scene