• kærlighed til gymnastik

Gymnastiklærere på kursus i gymnastikkens højborg Rusland

Udgivet 5. september 2017

I 4 dage tog 6 gymnastiklærere på et inspirationskursus i byen Stavropol, der ligger 2 timers flyvetur syd fra Moskva i Rusland. I Stavropol er de utrolig dygtige til gymnastikkens formel 1, nemlig powertumbling.

Gymnastik i Stravropol

Meget faste principper med hård disciplin

En helt særlig kultur blev oplevet. I Rusland kan børn blive valgt til en sportsgren som de skal fordybe sig i og blive professionelle ved siden af skolen. Det betyder dermed, at de gymnaster gymnastiklærerne mødte trænede 2,5 timers powertumbling 6 gange i ugen. Tumblingklubben i Stavropol har 300 tumblere og dette betyder, at der er gymnaster i hallen fra morgen til aften. Derfor mødte gymnastiklærerne ind kl 9:00 i hallen for at følge de første par træninger.

Vores kontaktperson Vadim Skakun, som er tidligere gymnast og nu træner i klubben, brugte lidt tid på at fortælle om hele skolesystemet og træningskulturen, der bygger på nogle meget faste principper med hård disciplin. De faste principper ses blandt andet i opbygningen af spring og her var Vadim god til, at fortæller hvorfor de netop gjorde som de gjorde. Her var der rigtig meget inspiration at hente og mange af de faste principper og springopbyggende ideer Vadim har blev mødt gennem træningerne. Mange af Vadims springopbyggende og tekniske ideer er ikke særlig langt fra den måde vi selv træner på her på skolen og i Danmark.

Klar til håndstand i Rusland

Mange eksplosive øvelser

Den hårde disciplin blev også gjort tydeligt på forskellige måder i hallen. For eksempel de fleste gymnasterne en hånd til trænerne samt kursisterne. De yngre gymnaster skulle lave styrke hvis de ikke sprang igennem, udførte et spring ordentligt eller bare ikke gjorde hvad der blev sagt. Selv de helt små gymnaster lærer faktisk næsten ikke at springe det første år de ankommer til klubben.

De skal lærer hvordan man opfører sig i hallen og forstå at man ikke må snyde når der laves styrke. For styrke er der også masser af. Alle gymnaster skal i løbet af træningen lave styrketræning. Styrketræningen skal ikke ifølge Vadim være særlig tung, men mange eksplosive øvelser, så som hop, hurtige chin ups, sit up, kravle i reb og meget mere. Vadim fortalte, at han havde givet sine gymnaster ekstra mange gentagelser af styrke programmet, for han var sikker på at de ville snyde, og dermed fik de opnået et passende antal af gentagelser.

Banespring i Rusland

Enten bliver de ved, eller også tager de et step tilbage…

Noget af det mest imponerende ved tumblerne i Stavropol er deres træningsiver. De giver ikke op. Heller ikke selvom de har landet deres spring til alle fire og måske har slået fødderne en del gange på de hårde nedspringsmåtter. Enten bliver de ved, eller også tager de et step tilbage og træner et par tekniske øvelser for at tage et step op igen for så at lande springet.

På mange måder har gymnastiklærerne fået sig en oplevelse og kan tage en masse refleksioner og ideer med hjem i bagagen. Nu skal eleverne mærke energien og ideerne som russerne har givet gymnastik eleverne.

Grundtræning i Rusland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.