Hvordan ser et skoleskema ud på en efterskole? Se et par eksempler!
efterskoleskema

Hvordan ser et efterskole-skema ud?

Udgivet 6. december 2018

Hvordan ser et efterskole-skema ud?

Elevernes skema er et af de vigtigste parameter på en efterskole. Vi har i flere år optimeret vores skemastruktur og vi vil derfor forklare jer lidt om tankerne bag skoleskemaet. Vi ved at eleverne har en meget fysisk hverdag, hvilket er godt. Vi ved, at fysisk aktivitet gavner både sundhedstilstanden, trivslen og indlæringen hos de unge. Desuden har fysisk aktivitet også en positiv indflydelse på den faglige præstation, hvilket også er vigtig for os.

Skemaet er bygget op, så der veksles mellem fysiske og boglige fag. Det gør, at eleverne bedst muligt kan holde energien igennem hele dagen. Skoleskemaerne er selvfølgelig eksempler og der vil være variationer fra år til år, men vi arbejder ud fra samme grundstamme.

Skoleskema for Patrik Avlastenok (TeamGym-linjen)

Efterskoleelev Patrik Avlastenok

Patrik har valgt linjefaget TeamGym og har desuden valgt fagene Springgymnastik og Boldspil.

Som TeamGym-gymnast har Patrik enkelte weekendtræninger, hvor der er plads til at træne serie og gå mere i dybden med springene.

Patrik har fravalgt tysk, fysik & kemi og fransk, da han har valgt at fokusere mere på dansk, matematik og engelsk i år.

Patrik siger om sit skema, ”Skemaet er en god kombi af aktive fag og boglige fag fordelt i løbet af hele dagen. Det eneste der kunne være bedre, var at jeg skulle spise i hold A, som er lidt tidligere på dagen”.

Skoleskema på efterskole

Skoleskema for Ida Frederiksen (Rytmisk Gymnastik-linjen)

Efterskole elev Ida FrederiksenIda er en rigtig rytmepige som elsker gymnastik. Ida har i mange år lavet Grand Prix gymnastik og hun har derfor valgt linjefaget Rytmisk Gymnastik og to valghold i Dans og Grand Prix.

Ida er super glad for sit skema, dog kan tirsdagene godt være lidt hårde, da der er 3 meget aktive fag i løbet af dagen, men som Ida fortæller: ”Jeg kan godt lide de mange aktive fag. Det er de mange aktive fag, som giver mig glæde og ekstra energi. Det bedste er, at skemaet er sådan bygget op, at der veksles mellem fysiske og boglige fag. Det var egentlig det jeg savnede i folkeskolen”.

Ida har valgt tysk, da hun skal bruge det på gymnasiet. Ida havde lavet en aftale med hendes forældre om, at vælge mellem fysik/kemi eller tysk.

Elevskema på efterskole

Skema for Emil Carlsen (Parkour-linje)

Efterskoleelev Emil CarlsenEmil er en rigtig parkour-freak, som elsker at bevæge sig og han har hver dag en masse energi, som han skal have brændt af. Emil har udover Parkour-linjen valgt springgymnastik som valgfag, for at kunne kombinere parkour med flere flips.

Emil ville gerne have haft adventure, men pga. et stort hold i efteråret, kommer Emil på adventure holdet efter jul. På den måde kan vi sørge for, at alle eleverne får deres valgfagsønsker.

Emil har fravalgt alle de boglige valgfag, da han har valgt at lægge sine kræfter i Parkour samt dansk, engelsk og matematik. Emil fortæller om sit skema; ”Det føles ikke som en lang skoledag, når dagen er splittet op med så meget aktivitet”.

Skoleskema for efterskoleelev

Sådan bliver du elev?

Hvis du har lyst til at høre mere om vores efterskole så book en rundvisning, som er på udvalgte onsdag.

Book en rundvisning