tysk efterskole

Hvordan ser et efterskole-skema ud?

Udgivet 9. september 2020

Elevernes skema er et af de vigtigste parameter på en efterskole. Vi har i flere år optimeret vores skemastruktur og vi vil derfor forklare jer lidt om tankerne bag skoleskemaet. Vi ved at eleverne har en meget fysisk hverdag, hvilket er godt. Vi ved, at fysisk aktivitet gavner både sundhedstilstanden, trivslen og indlæringen hos de unge. Desuden har fysisk aktivitet også en positiv indflydelse på den faglige præstation, hvilket også er vigtig for os.

Skemaet er bygget op, så der veksles mellem fysiske og boglige fag. Det gør, at eleverne bedst muligt kan holde energien igennem hele dagen. Skoleskemaerne er selvfølgelig eksempler og der vil være variationer fra år til år, men vi arbejder ud fra samme grundstamme.

Skoleskema for Patrik Avlastenok (TeamGym-linjen)

Efterskoleelev Patrik Avlastenok

Patrik har valgt linjefaget TeamGym og har desuden valgt fagene Springgymnastik og Boldspil.

Som TeamGym-gymnast har Patrik enkelte weekendtræninger, hvor der er plads til at træne serie og gå mere i dybden med springene.

Patrik har fravalgt tysk, fysik & kemi, da han har valgt at fokusere mere på 10. PRO.

Patrik siger om sit skema, ”Skemaet er en god kombi af aktive fag og boglige fag fordelt i løbet af hele dagen. Det eneste der kunne være bedre, var at jeg skulle spise i hold A, som er lidt tidligere på dagen”.

Obs. efter jul skifter vi spisehold.

Elevskema

Eksempel på skoleskema for TeamGym-linjen

Skoleskema for Ida Frederiksen (DansRytme-linjen)

Efterskole elev Ida Frederiksen

Ida er en rigtig rytmepige, som elsker gymnastik. Ida har i mange år lavet grand prix gymnastik og hun har derfor valgt linjefaget DansRytme og to valghold i Adventure og Lær at sy.

Ida er super glad for sit skema, dog kan tirsdagene godt være lidt hårde, da der er 3 meget aktive fag i løbet af dagen, men som Ida fortæller: ”Jeg kan godt lide de mange aktive fag. Det er de mange aktive fag, som giver mig glæde og ekstra energi. Det bedste er, at skemaet er sådan bygget op, at der veksles mellem fysiske og boglige fag. Det var egentlig det jeg savnede i folkeskolen”.

Elevskema

Eksempel på Skoleskema for DansRytme-linjen
Eksempel på skoleskema for DansRytme-linjen

Skema for Emil Carlsen (Parkour-linjen)

Efterskoleelev Emil Carlsen

Emil er en rigtig parkour-freak, som elsker at bevæge sig og han har hver dag en masse energi, som han skal have brændt af. Emil har udover Parkour-linjen valgt springgymnastik som valgfag, for at kunne kombinere parkour med flere flips.  

Emil ville gerne have haft adventure, men pga. et stort hold i efteråret, kommer Emil på adventure holdet efter jul. På den måde kan vi sørge for, at alle eleverne får deres valgfagsønsker. 

Emil har fravalgt alle de boglige valgfag, da han har valgt at lægge sine kræfter i Parkour samt dansk, engelsk og matematik. Emil fortæller om sit skema; ”Det føles ikke som en lang skoledag, når dagen er splittet op med så meget aktivitet”.

Elevskema

Eksempel på Skoleskema for Parkour-linjen
Eksempel på Skoleskema for Parkour-linjen

Sådan bliver du elev?

Hvis du har lyst til at høre mere om vores efterskole så book en rundvisning, som er på udvalgte onsdag.

Book en rundvisning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.