• kærlighed til gymnastik

Kortfilm – Den nye pige på efterskole

Udgivet 21. august 2017

Tankerne bag ”Den nye pige”

Eleverne på årgang 16-17 lavede denne kortfilm “Den nye pige” i en dansk-projekt uge. Videoen har lige rundet 33.000 visninger. Vi synes at det er på tide med til et lille gensyn, da den nye årgang snart skal igang med deres kortfilm-projekt.

Hej alle sammen.

af Gracious Hansen, SGE 16-17

I har måske set kortfilmen ”Den nye pige”, og nu vil jeg fortælle lidt mere om den, da jeg ved den er lidt svær at forstå:

Hvis du ikke har set den, så vil jeg råde dig til først at se den, også læse videre efter, da alting bliver afsløret her. Handlingen er nok ikke særlig børnevenlig. Nu er du advaret før du ser den…

Hvad handler “Den nye pige” om?

Den handler om en ny pige (Rose), der starter på en efterskole. Der går der noget tid, hvor hun har det godt, indtil at hun møder de tre drenge på gangen; Klaus, Noah, og Oliver. Klaus er hurtig til at sige fra, og vil ikke være med til hvad Oliver og Noah ville gøre.

Så en uge efter at hun møder drengene, beslutter de sig for at voldtage Rose. Rose ser faktisk kun Oliver før hun får posen over hovedet. Så når Noah senere kommer ind med halskæden, bliver hun vildt glad for tanken om at nogen stadig kunne holde af hende efter at hun var blevet voldtaget, selvom folk ikke vidste det.

Og så senere, når Rose igen tror at det begynder at blive bedre, så banker Oliver på hendes dør, og han er vildt sur på Rose. Da Oliver finder ud af at hun har taget imod halskæden fra Noah, bliver han bare endnu mere sur, og det ender med at han dræber hende.

Tankerne bag filmen

Vores tanker bag dette motiv, var at både Noah og Oliver endte med at forelske sig i Rose efter de havde voldtaget hende. Oliver dræbte faktisk Rose af ren jalousi, for hvis han ikke kunne få hende, kan ingen få hende. Det er ret så voldsomt, men den er også skrevet af teenagere, som jo har set mange film.

Vi blev delt op i grupper, i de forskellige danskhold i både 9. og 10. klasse. Alle på skolen har lavet forskellige kortfilm og hele projektet blev sluttet med en Oscaraften.  Der blev også uddelt oscarpræmier til vinderne og Oliver som bliver spillet af Theo vandt en præmien for ”bedste mandlig birolle”.

Det hele var egentlig en meget fed oplevelse… men jeg tror jeg kan tale for hele crewet når jeg siger, at ingen af os havde forventet at få så mange visninger på YouTube, som i overhovedet ikke. Altså over 30.000 visninger whaaat!

De bedste hilsner Gracious Hansen, SGE 16-17

Oscaraften

Filmcrew og skuespillere

  • Rose – Gracious Hansen
  • Oliver – Theodor Stenbjerggaard
  • Noah – Lucas Sørensen
  • Klaus – Joshua Cliford
  • Instruktør – Lærke Larsen
  • Kamaramand – Peter Vladimir og Theodor Stenbjerggaard

 

Playlisten med alle kortfilmene fra 2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.