• kærlighed til gymnastik

Søskovstævnet – Gymnastik for hele familien

Udgivet 13. december 2019

Søndag den 14. juni er årgang 2019-20’s sidste opvisning “ud af huset” til Søsskovsstævnet. Elevholdet skal på gulvet til det traditionsrige stævne, som bliver afholdt for 94. gang.

Et traditionsrigt gymnastikstævne

Det traditionsrige Søskovstævne samler hver sommer flere end 1.000 gymnaster fra store dele af Sjælland og mindst lige så mange publikummer. Vejret har altid en stor brik med i spillet om folk bliver hængende hele dagen med madpakker eller de skynder sig hjem igen i tørvejr.

Det var en tidligere lærer på Sorø Gymnastikefterskole (Sorø Højskole), Karl Elnegaard der grundlagde stævnet i 1926. Traditionen tro hyldes han efterfulgt af fællessang og faneindmarch inden de forskellige hold fra foreningerne kommer på gulvet.

Stemning til stævnet er altid hele speciel og det skyldes både traditioner, de skønne omgivelser, de forskellige opvisninger og ikke mindste de utrolig glade gymnaster og tilskuere.

Læs mere om stævnet på www.dgi.dk/gymnastik

Karl Elnegaard,
Blev født på Langeland i 1871 og døde i 1951, 79 år gammel.
Hele hans liv blev givet til ungdommen. Han havde en enorm energi. Han var gymnastiklærer på Sorø Højskole fra 1899-1907.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få 5 ting du skal vide om Sorø!

Det er utrolig vigtigt for os, at dit valg af efterskole er rigtigt. Vi skal matche hinanden, så dit efterskoleophold bliver uforglemmeligt. Ikke at sige, det ikke bliver hårdt engang imellem, for det vil det blive! Vi gør meget ud af, at sætte forventninger til både os selv og dig. Derfor er det vigtigt, at vi på flere punkter passer sammen. LINK!

Besøg os til Efterskolernes dag

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.