Stort gymnastikshow hylder gymnastikglæden og fællesskabet

Stort gymnastikshow hylder gymnastikglæden og fællesskabet

Udgivet 30. marts 2018

Hvor bor fællesskabet? Svaret er heldigvis rigtig mange steder, men fællesskabet er særligt at finde på landets efterskoler. To af disse efterskoler, Gymnastikefterskolen Stevns og Sorø Gymnastikefterskole, gik for tre år siden i samarbejde om at skabe et gymnastikshow, der hylder bevægelsesglæden og diversiteten i dansk gymnastik. Og så naturligvis fællesskabet.

Spændende sammensætning af genrer

Essensen af efterskolernes fællesskab kan opleves, når de to skolers elevhold går på gulvet og fremviser hver deres gymnastikopvisning, hvor samtlige over 170 elever fra hver skole er med. Alle elever bidrager til den enorme energi og glæde, som så mange unge menneskers engagement i et fælles show frembringer. På baggrund af denne glæde ved gymnastikken opstod GymnastikKabalen, et stort anlagt show, der afholdes i Brøndby Hallen søndag den 8. april, og som de sidste to år har tiltrukket mere end 2000 tilskuere.

– Vi ønsker med GymnastikKabalen at servere et show for publikum, der viser ægte gymnastik-, danse- og bevægelsesglæde, og hvor publikum tages med på en oplevelsesrejse igennem de forskellige holds performances, fortæller Johannes Juulsgaard, der er gymnastiklærer på Sorø Gymnastikefterskole.

– Vi har sammensat et show med forskellige genrer indenfor gymnastik og dans og glæder os til at modtage publikum i hallen og give dem en oplevelse, som man ikke kan opleve andre steder, uddyber Johannes Juulsgaard om showet.

Gymnastikopvisning Sorø Gymnastikefterskole

Gymnastikopvisning på Sorø Gymnastikefterskole 2018. Foto: Erik Cheng

Oplev udvalgte dansere og gymnaster

Udover Gymnastikefterskolen Stevns og Sorø Gymnastikefterskoles elevhold deltager Stevns Elite og Sorø Performance, som er de to efterskolers hold med udvalgte, tidligere elever. Til showet vil publikum desuden opleve udvalgte dansere fra Gaardbodans, som er et danseinstitut, der underviser og udvikler dansere i alle aldre, og som har været med i store forestillinger og teaterkoncerter i både Danmark og Norden.

Et yderligere indslag til GymnastikKabalen er Faceoff, som er en unik konkurrence i gymnastikken, der repræsenterer bevægelsesfrihed, kreativitet og spænding i dynamiske og udfordrende omgivelser, og hvor fire hold vil dyste mod hinanden i kampen om at levere de mest bemærkelsesværdige gymnastiske spring.

GymnastikKabalen afholdes søndag den 8. april kl. 15.00 i Brøndby Hallen. Billetter koster 175,- kr. for voksne og 85,- kr. for børn og kan købes via hjemmesiden gymnastikkabalen.dk