• kærlighed til gymnastik

TeamGym-linjens tur til Portugal til EM i TeamGym

Udgivet 17. januar 2019

af Nicoline Preuss Jakobsen
af Marie Bønlykke

Onsdag den 17. oktober: Dag 1

Vi startede vores tur med at mødes i lufthavnen klokken 07.45. Vi skulle først flyve til Frankfurt hvor vi skulle mellemlande inden. vi skulle flyve videre til Portugal.

Da vi ankom til Portugal, skulle vi med metroen fra lufthavnen ud til vores meget dejlige hotel. Og I skal ikke lade jer narre af de skide metrobilletter. For nogle af os synes, at det der metro noget, det var meget kompliceret mens andre godt kunne finde ud af det. Lærerne nød at kunne sige ”det ved jeg ikke” og trække på skuldrene, mens få af os panikkede en smule.

Da vi ankom til hotellet skulle vi først tjekke ind og efter det, var der en mindre gruppe der tog ud til hallen for at se junior kvalifikationerne mens os andre blev på hotellet for at få noget mad og noget hvile da vi var rigtig trætte efter en lang rejsedag.

Afrejse til Portugal

Torsdag den 18. oktober: Dag 2

Torsdagen startede ud med, at vi skulle træne i den lokale hal sammen med Gunslevholm som faktisk boede på samme hotel som os. Det var meningen vi skulle tage metroen, men metroen strejkede, og vi endte med at gå 5 km derud. Undtagen lige Nicoline Preuss og Joachim, træneren fra Gunslevholm, de tog en taxa, fordi der var ingen af dem der kunne gå.

Vores tre timers træning endte med, kun at vare 1 time fordi, vi som sagt skulle gå hele vejen ud til træningscenteret og det tog rigtig lang tid.

Vi tog metroen hjem fra træningen og skulle finde noget mad inden vi skulle til senior kvalifikationerne. Vi spiste for det meste i en gammel tyrefægterarena, der nu var lavet til et shopping Center med en masse lækre spisesteder.
Senior kvalifikationerne var super fede og stemningen var kanon. Vi tror det eneste, der ikke var fedt ved EM, var turen fra metroen og op til arenaen. Den var rigtig lang og virkelig hård, da de bakker vi mødte nærmest gik lodret op.

Fredag den 19. oktober: Dag 3

Fredagen bød også på en omgang træning, denne gang, var det bare en længere træning, fordi metroen ikke var lukket, så vi slap for at gå derud.

Efter træning tog vi metroen hjem for at få noget mad inden vi skulle mødes og ud i hallen igen for at se junior finalen.
Juniorfinalen var så fed! Vi hev 2 guldmedaljer og 1 sølvmedalje hjem.

Guld til juniordrenge og juniormix og sølv til juniorpigerne.

Lørdag den 20. oktober: Dag 4

Lørdag fik vi lov til at sove længe, inden vi skulle ud og se seniorfinalen. Seniorfinalen var muligvis den største oplevelse vi har haft under EM. Stemningen var endnu vildere og vindergejsten var i top.

Danmark hev medaljer hjem igen. Seniormix, sølvmedalje, seniordamerne, bronzemedalje og sidste men ikke mindst hev seniorherre en velfortjent guldmedalje hjem. Det siges også at de sprang den sværeste bane omgang der nogensinde er blevet lavet. Jeg tror vi taler for alle når vi siger at EM i Teamgym virkelig er noget af det fedeste.

Søndag den 21. oktober: Dag 5

Søndag stod på sightseeing og badetur. Vi tog metroen ud til en gammel by med lidt shopping og en lille strand. Vejret var ikke helt med os, det var en smule koldt, det regnede lidt og det var helt overskyet. Men et par stykker røg i vandet trods vind og vejr. Efter det tog vi toget tilbage og kom til den rigtige del af sightseeing. Vi blev fulgt rundt af en mand, som viste os nogle smukke dele af byen. Vi gik også gennem byen og op på en bakketop for at kunne se byen oppe fra. Han fulgte os ned til et springcenter, hvor Portugals Landshold træner.

Springcenteret var delt i flere planer. På en etage sprang man fx kun forlæns, næste etage baglæns og øverst var den hal, Landsholdet brugte. En meget lille hal med en hel masse redskaber, som bar, bum, ringe med mere. Sjove facts: Når man sprang på banen, skulle man dukke sig for ikke at slå hovedet ind i en bjælke, og Portugals landshold laver meget lave, men hurtige trippler, fordi at hvis de springer for højt rammer de loftet.

Mandag den 22. oktober: Dag 6

Mandag startede ud med at hele TeamGym tog ned i en park, der lå ikke så langt fra hotellet for at træne. En meget hård, men god træning i parkens flotte omgivelser. Dernæst frokost og så, store-shoppedag. Vi tog lidt forskellige steder hen. Nogle tog tilbage til den gamle by for at shoppe i gågaderne og andre tog til et kæmpe shoppingcenter kaldet Colombo.

Efter aftensmaden skulle vi mødes foran tyrefægterarenaen for at hygge os sammen. Hyggegruppen havde arrangeret holdlege. Giv pastaen videre, snørebånds konkurrence og kuglepinden i flasken.

Tirsdag den 23. oktober: Dag 7

Om morgen 8:30 tog nogle af de morgenfriske ud til den sidste træning i Portugal. Marie og jeg tog med og udforskede parken imens, resten sov længe og pakkede deres sidste bagage.

Kl. 11 havde vi tjekket ud og var på vej mod lufthavnen. Vi skulle flyve 14:45 mod München også videre til Kastrup. En hel gruppe trætte, men glade unge mennesker ankom 21:30 og sagde ‘farvel og tak for en fed tur’, ved bagagebåndet.

Tusinde tak Til SGE for den fantastiske og lærerige tur. Tak til Emil, Frederik, Telvig og Johannes for at passe på os og kunne holde os ud så længe og ikke mindst for at være de fedeste rejselærerer.

Læs mere om TeamGym EM konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.