Gymnastikefterskoler havde inviteret til GymnastikKabalen
Gymnastikopvisning med Sorø Gymnastikefterskole
Klik for at slå lyd til / fra...

To midtsjællandske gymnastikefterskoler holdt kæmpe gymnastikshow

Udgivet 3. april 2017

Sorø Gymnastikefterskole og Gymnastikefterskolen Stevns havde inviteret til GymnastikKabale i Brøndby Hallen

Mere end 1.500 gymnastikglade mennesker havde løst billet til dagens show og de fik noget for pengene. De mange publikummer fortrød ikke at de havde valgt en mørk hal fremfor de varme solskinsstråler. En herlig blanding af noget af Danmarks bedste gymnastik begejstrede og tryllebandt i tre timer.

Den gode stemning var klar fra start, hvor rapperen Klaskefar og beatboxeren Tahir lynhurtigt fik etableret en glad og klappevillig stemning, da de åbnede det store gymnastikshow GymnastikKabalen lørdag eftermiddag i Brøndby Hallen.

De to store efterskoler Sorø Gymnastikefterskole og Gymnastikefterskolen Stevns, der i det dagelige må siges at være konkurrenter, er også ind imellem samarbejdspartnere. Det begyndte sidste år, og det var så stor en succes, at planlægningen af årets GymnastikKabale startede, så snart dørene var lukket efter sidste års store show.

Et flot sammensat show

Og sikke et show de havde sammensat. Sorø Gymnastikefterskole lagde ud med deres gribende elevopvisning Ubuntu, hvor det var tydeligt at se, at eleverne var helt på mærkerne.

– Alle vores andre opvisninger har ledt op til denne store opvisning, sagde en begejstret Alexander Dreyer fra Sorø Gymnastikefterskole bagefter. Begejstret var også Pernille Finck-Jarsskov fra Sorø:

– Det var så fedt, at det hele spillede, det var meget større end de andre opvisninger vi har været til.

Lærer Rikke Vinther fra Sorø Gymnastikefterskole kan godt forstå, at eleverne var begejstrede, for alt gik nøjagtig som planlagt. Lyden og lyset var helt perfekt og alle virkemidlerne fungerede som de skulle.

– Alt det vi har tænkt, virkede, vores tema Ubuntu blev løftet op til det niveau vi har tænkt og håbet. Eleverne gav den lidt ekstra, måske fordi showbelysningen gjorde, at de ikke kunne se publikum, fortæller hun.

Hvis man har set en af de mange gymnastikopvisninger i en hal, forstår man godt, hvad de to unge efterskoleelever mener. For de to efterskoler havde ikke bare tændt lyset i Brøndby Hallen og var gået i gang.

Scenen var i den grad sat i Brøndby Hallen, hvor hele den ene væg var dekoreret med lange gardiner, tilskuerpladserne mørkelagt, så al fokus var på de optrædende gymnaster. Der var gjort meget ud af lys og lyden var i top. At lyden var perfekt bemærkede man især når populære Klaskefar og Tahir var på gulvet med deres rap og beatbox.

Efter Sorøs åbning blev der præsenteret en fornem variation af noget af det bedste danske gymnastik.

sorø gymnastikefterskole til gymnastikkabalen

Tumbling Landsholdet viste særklasse

Både juniorer og seniorer fra det danske tumblinglandshold, imponerede med deres fantastiske banespring. Fra Toreby Sportsacro viste Kenni Christensen klasse, da han kastede og løftede Sarah Lindegaard i flotte akrobatiske momenter. Showgruppen Motus viste deres sjove spring på teeterboard (vippe). Udfordrende og intensiv dans i forskellige stilarter blev leveret af så forskellige hold som Stevns Elite, Gerlev Performance Team og PIX. Den mere traditionelle gymnastik blev fornemt præsenteret af Roskilde Teamgym og så var der selvfølgelig de to efterskolers imponerende elevopvisninger, fyldt med god gymnastik, dans og masser af spring og glade gymnaster.

Som sidste hold viste Stevns deres forrygende elevopvisning, men til allersidst gav de to efterskoler en slutserie sammen. Det var noget eleverne kunne lide, det lyste ud af dem, at de havde det sjovt og det kunne Alexander Dreyer og Pernille Finck-Jarsskov fra Sorø også bekræfte bagefter.

– Vi havde ikke prøvet at lave slutserien med Stevns før i dag, det var så fedt, at det hele spillede, fortæller Pernille.

Det giver Alexander Dreyer hende helt ret i: – Det var sjovt, at vi blev blandet.

En proppet hal med 1.500 publikummer

Sidste år var der 1.300 betalende publikum, i år var der lidt mere end 1.500. Afdelingsleder hos Sorø Gymnastikefterskole Rasmus Vinther der har været dybt involveret i planlægning og afvikling af det store gymnastikshow er også ganske tilfreds med dagen.

– Normalt når vi er inviteret til at give vores opvisning, har vi ingen indflydelse på, hvor i programmet vi kommer ind og hvem der ellers kommer. En dag som i dag er det Stevns og os der sætter rammen og inviterer dem, vi gerne vil se og som vi mener, kan give vores elever god inspiration, fortæller han.

GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) har ikke nogen aktie i selve arrangementet, men er med som samarbejdspartner, følge formand for GymDanmark Anders Jacobsen er det for at understøtte både gymnasters og tilskueres gode oplevelser med gymnastikken.

– Vi ønsker at samarbejde bredt med mange forskellige aktører omkring at udvikle gymnastikken og dens udtryk, hvilke også er grunden til, at vi er gået ind i samarbejdet omkring Gymnastikkabalen. Gymnastik kan være en meget æstetisk sport der har meget at byde på, både for den enkelte udøver og for tilskuerne.
Derfor er det kun godt at der bliver arbejdet med forskellige setups og udtryksformer. Det er Gymnastikkabalen et godt eksempel på, ligesom f.eks. FaceOff som udfordrer formen i den klassiske konkurrencegymnastik og GymDanmarks egen Gym For Life, forklarer Anders Jacobsen.

GymnastikKabalen vender tilbage…

Det er andet år de to efterskoler arrangerer GymnastikKabalen og det bliver ikke sidste, for allerede nu tør Rasmus Sinding fra Sorø Gymnastikefterskole godt love, at der kommer en ny GymnastikKabale igen næste år.

Udover de to efterskoler har også GymDanmark bakket op om showet og den gode lyd og fine lys som både gymnaster og lærere fremhæver blev leveret af AV-Center, mens Eurogym Equipment leverede redskaberne.

Ingen af de to efterskoler har selv en hal, der kan rumme så mange tilskuere og indrettes til så stort et show, derfor foregår det hele i Brøndby Hallen.

tumbling landsholdet til gymnastikkabalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 5 ting du skal vide om Sorø!


Besøg os til Efterskolernes dag

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.