Underviser:

Albert Klostergaard

Hvad er det bedste råd du har fået?

Det bedste råd jeg har fået er måske ikke så meget et råd, men nærmere en form for læ- resætning. Vi har i min familie altid fået at vide, at ’livet er uretfærdigt’.

Når man ikke er særlig gammel, så syntes man, at det er dumt at få at vide. Men i den læresætning var en underforstået tilgang til livet om, at selvom det er uretfærdigt, så skal du stadig tage ansvar og det har altid siddet fast hos mig. Det værste du kan gøre, er ikke at gøre noget. Så længe du har overvejet dine valgmuligheder og handler, så er du virkelig kommet langt.

Da jeg var på Verdensholdet kom jeg til skade med mit knæ. Efter sommerferien skulle jeg starte som lærer på Sorø. Der var stor uvished om hvordan det ville komme til at gå og om jeg i det hele taget ville nå at være med i showet igen. Der var livet uretfærdigt. Heldigvis kom jeg hurtigt i kontakt med en fra det tidligere Verdenshold, der havde stået i en lignende situation. I snakken med ham fik jeg sat tingene i perspektiv og fandt måder hvor jeg stadig kunne være der for holdet og have en funktion. Jeg brugte mange timer i et træningscenter i den periode for at blive klar til at kunne være med i opvisningen igen. Det endte med, at jeg med den hårde træning, opbakningen fra holdet og dygtige fysiske vejledere kunne springe som før, til det sidste show.

Så når livet rammer eleverne på efterskolen – så prøver jeg at få dem til at fokusere på deres muligheder for at handle. Også selvom livet kan være uretfærdigt. Jeg håber på, at det ruster dem til at tage ansvar for deres egen situation og se tingene i et andet perspektiv.

albert klostergaard

Underviser i springgymnastik

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.