Pedel:

Jens Larsen

Hvad er forskellen på dengang og i dag?

Jeg har været ansat på skolen siden august 1996 og var selv elev på skolen i 82/83 og 83/84. Det er sjovt at tænke på hvordan tingene har ændret sig.

Dengang kom man for eksempel ikke ned i spisesalen uden at håret var redt. Jeg har prøvet at komme med morgenhår en enkelt gang og den gik ikke. Så blev jeg sendt tilbage på værelset for at få det ordnet. Og kunne man så ikke nå tilbage og få morgenmad, ja – så var det bare ærgerligt.

Maden fejlede bestemt ikke noget dengang, men der var ikke noget at vælge imellem, som der er nu. Der blev serveret én ret og det spiste man. Og der skulle spises op, – kunne man ikke få sin portion lever ned, kom man hen til forstanderens bord og sidde, indtil man havde spist op. Og han var den tålmodige type, så han blev gerne siddende i timer, hvis det var det, der skulle til.

Så var der lige det med mælken – der var kun en kande ’rigtigt’ mælk per bord, hvis man skulle have mere, så måtte man drikke pulvermælk. Det var ikke min favorit.

Dengang boede vi også adskilt drenge og piger, på hver sin gang. Og der var adgang forbudt på hinandens gange. Tre dage før vi stoppede var der en af drengene, der synes det kunne være sjovt at udfordre skæbnen. Han hoppede derfor ind ad et vindue på pigegangen. Det blev selvfølgelig opdaget og han fik 10 minutter til at pakke sine ting, der var ingen slinger i valsen. Godt jeg ikke hoppede med på den.

Men én ting, der ikke har forandret sig, er sammenholdet om opvisningerne. Dengang lavede vi kun 2 opvisninger – men det var noget vi var sammen om og jeg husker det stadig, som noget helt særligt.

Jens Larsen

Pedel

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.