Underviser:

Sally Dorff Hansen

Hvad er dit bedste efterskoleminde?

Mit bedste efterskoleminde, er fra min egen tid på efterskole. Vi havde samling, ligesom vores elever har nu, hvor vores forstander fortæller og giver vise ord videre. Min daværende forstander sætter Gnags på, og ud af højtalerne flyder ’Den dejligste morgen i 100 år’. Hun stod meget kikset for sig selv og svajede til musikken, mens alle rynkede bryn.

Men lige netop her, midt i en befriende uperfekt almindelig hverdag, følte jeg den helt særlige – hverdagslykke – jeg var lige her og lige nu – Jeg kunne mærke glæden i at leve i nuet. Det at kunne åbne døren om morgenen ud til en verden af spas og løjer og alting kunne lade sig gøre. En lille boble af jævnaldrene gode venner og en stor legeplads at være sammen på. Hvad mere kunne man ønske sig?

På trods af, at jeg kun var 16 år kunne jeg godt mærke at dét her, det er livet. Det er den særlige oplevelse, der har gjort at jeg nu er vendt tilbage til efterskoleverdenen. Det har uden tvivl været det frø, der blev plantet den dag og som fortsat er vokset og har gjort, at jeg ville være efterskolelærer. Så jeg kan give den vigtige fantastiske oplevelse af hverdagslykke videre til andre unge mennesker.

Sally Dorff Hansen

Underviser i dansk, engelsk og ta' teten

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.