Oversigt over Sorø Gymnastikefterskole

Faciliteter

Det er vigtig for os, at vores faciliteter er de bedste, når det drejer sig om undervisning. Vi har gjort os umage, om det så er fagligt, i parkour, dans eller springgymnastik.

Kom rundt på en virtuel-rundtur

Tryk på pilene og bevæg dig rundt på SGE. Du kan komme ind i spisesalen, ned på elevgangene, over i springcenteret og ned i hallen/parkourcenteret.

Har du lyst til at komme på en rigtig rundvisning, så kan du booke den her:

Skolens faciliteter

I nedenstående blokke vil du kunne se vores faciliteter, værelser og udeområde. Når vi underviser vores elever i linjefag, er det i vores topmoderne faciliteter.

Springgymnastik- og TeamGym-linjen træner i Springcenter og Opvisningscenter. Parkour-linjen har til huse i Parkourcenteret. Danse- og den Rytmisk Gymnastik-linje giver den gas i Dansesalen og Idrætshallen i den daglige undervisning.

Klik dig direkte til faciliteterne

Udlejning

Ønsker I at leje springcenteret, parkourcenteret eller andet til en weekendtræning eller ugentlig træning. Læs mere.

Elevværelser

Værelserne er nyrenoveret 3-mandsværelser. De fleste værelser er udstyret med håndvask, 1 skab pr. elev med lås, seng og arbejdsbord. Der er moderne trådløst internetforbindelse på alle værelser og på gangene findes fælles baderum samt flere toiletter.


Opholdsrum, elevkøkken & vaskeri

På elevgangene er der to opholdsrum til afslapning samt en elevbod. Vi kalder boden #SOGOE#. Det er eleverne, som selv driver bod med indkøb og alt hvad der hører med. 

I elevkøkkenet kan eleverne selv tilberede et let måltid eller lave popcorn til en filmaften.

Vaskeriet kan bruges med MobilePay. Der er både vaskemaskiner, tørretumblere og tørresnore.


Udearealer, fodboldbane og morgenruten

Skolen råder over en stor og dejlig bålplads, stort boldbaneareal samt et friluftsområde med shelter og bålplads. Rundt om skolen er der små grønne områdelommer, hyggekroge og terrasser, så der er rig mulighed for at hygge sig. I stengården, som ligger tæt på skolens hjerte, er der mulighed for solbadning og afslapning og på den lille plæne, er er der mulighed for boldspil og lege.

Til fodboldkampe og rundbold bruger vi vores 11-mandsfodboldbane med 4 fodboldmål og grusbane. Grusbanen bruges af fodboldholdet i vintertiden og til udvidet bil-parkering ved store arrangementer.

Morgenruten er ca. 1,2 km lang gå/løbe tur, som ligger i super flot natur rundt om skolen.


Undervisningslokaler

Skolen har otte moderne klasselokaler med smartboards og nyt AV-udstyr.

Fysiklokalet er udstyret med mange forskellige apparaturer til både geografi, biologi og fysik & kemi. Der er plads til mange spændende forsøg.

Vi har to kreative lokaler, som vi kalder “syning & krea”. I det kreativelokale er der mulighed for male, tegne og designe nye spændende ting. I syning er der mulighed for at strikke, sy og designe f.eks. sit eget tøj.


Fordragssal, pejsestue og mellemgang

I fordragssalen holder vi vores morgensamlinger, foredrag og sang. I foredragssalen har vi et flygel samt storskærm.

Pejsestuen er et hyggeligt sted med brændeovn og sofahygge. Pejsestuen bruges også til lektiecafé i stilletimen. Desuden er der et spilleskab med mange spil til hyggestunder og vinteraftener.

I mellemgangen er der en internetcafé med 2 stationære computere og adgang til printere. Mellemgangen, som er skolens hjerte/centrum, er også her du finder opslagstavler og infoskærme med alle skolens informationer.


Spisesal

I spisesalen er der plads til omkring 144 personer. Køkkenet serverer lækker og sund mad i flotte omgivelser. Vi spiser i to hold, så vi har bedre plads til den skønne mad, men også for at give plads til at nyde maden sammen med gode kammerater.


Cykelskur

Alle cykler får sin egne plads i cykelskuret, så de kan stå i tørvejr sommer og vinter.


Parkourcenter

Parkourcenteret bruges til vores undervisning i parkour og freerunning, men enkelte gange bruges det også af danse-linjen eller til fysisk træning.

Parkourcenteret er udstyret med rails, boxe og et tricking gulv. Der en springgrav til de vildere spring samt mange skumredskaber og et lækkert lydanlæg.

Den udendørs parkourpark har flere rails, mure, traktordæk og tårne og en kampestenslegeplads, som bruges i den daglige undervisning.


Idrætshallen

Idrætshallen bruges til boldspil, gymnastik, opvisninger og store arrangementer. Der er en indendørs 7-mands fodboldbane med bander. Et topmoderne musikanlæg som bruges til opvisninger og shows.


Springcenter

Springcenteret er udstyret med 5 faste springgrave, 2 pomfritgrave, 5 stortrampoliner, 25 m fasttrack, fiberbane, airtrack pro, air-skråkile samt en masse forskellig skum- og legeredskaber og børne/junior/senior trampetter.

Både vores TeamGym-linje og Springgymnastik-linje træner i springcenteret, så de kan blive endnu bedre til spring.


Træningscenter

Træningscenteret er udstyret med spinning cykler, romaskiner, jungletraining og frivægte.


Dansesal


Opvisningscenter

Opvisningscenteret er designet med øje for det gymnastiske. Der er f.eks. ikke streger på gulvet og gulvet er i en grå nuance klar til scenelys. Der vil være plads til 1.000 siddende på tribunen. Springfaciliteter – 2 dobbelt springgrave og 2 stortrampoliner.

I Opvisningscenteret er der også 4 klasselokaler, et mødelokale og omklædnings- og badefaciliteter samt en dansesal.


Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.