gymnastik efterskole
Klik for at slå lyd til / fra...

FAQ

Generelle spørgsmål om efterskoleopholdet

Hvornår skal du melde dig ind?

Det er svært at sige, men vi anbefaler minimum 3-4 år før skolestart for at være sikker på en plads. Det gør du online.

Hvor mange elever går der på Sorø Gymnastikefterskole?

Vi er 210 elever på efterskolen.

Skal alle eleverne med på skituren og linjefagsturen?

Alle elever skal med på skituren og linjefagsturen. Skituren er en fællestur modsat linjefagsturene som foregår i mindre grupper med linjefaget. De enkelte linjer tager oftest udenlands i linjefagsgrupperne. Både skituren og linjefagsturen er obligatorisk.

Linjefagsturen ligger i oktober og skituren i februar. Elever og lærer holder ferie i efterårsferie, juleferie og vinterferie i uge 7. I februar og marts er weekenderne fyldt med opvisninger, så der er mange blive-weekender på skolen. Se årskalenderen.

Hvilke linjer og valgfag kan du vælge?

Ved tilmeldingen skal du vælge et linjefag i enten TeamGymParkourDansRytmisk gymnastik eller Springgymnastik som vælges for hele året.

Alle elever vælger ét linjefag som vælges for hele året. Du skal også vælge mellem forskellige valghold. Valgfagene er ½ årlige og der vælges igen i januar pånær tysk og fysik/kemi som er helårige. Disse er ikke prøvefag. Valgfagene vælges først, når du starter på skolen i samarbejde med en lærer som vejleder dig.

Hvordan kom jeg til og fra Sorø Gymnastikefterskole?

SGE ligger rigtig godt i forhold til offentlig transport og motorvej. Vi hjælper til at eleverne med at komme til og fra SGE med busser, som kører til Sorø station fredag og tilbage igen til skolen søndag aften. Eleverne melder sig til bussen og betaler 20 kr pr. vej.

Hvad skal jeg pakke til mit efterskoleophold?

Vores pakkeliste til efterskoleopholdet dækker det meste af det som du kommer til at bruge. Se pakkelisten.

Bestilling af tøj i webshoppen

Det er muligt for at bestille tøj i vores webshop. Webshoppen er et samarbejde med Sport24 som står for levering af tøjet. Det er ikke et krav at eleverne skal købe noget i shoppen, men det er et udelukket et tilbud.

Hvordan ser weekenderne ud?

Vi elsker weekender med eleverne på skolen. Der er altid gang i aktiviteter, og hygge blandt eleverne kendetegner weekenderne. Der er 3 forskellige slags efterskole-weekender.

Den første er “blive-weekenden“, hvor alle elever skal være på skolen hele weekenden. Der kan være forskellige arrangementer f.eks. opvisningsweekender, efterskolernes dag, forældretemadag osv.

Den anden er “valgfri“-weekend, hvor du selv vælger om du vil være på efterskolen i weekenden. Her er det vagtlærerne som laver weekendens program. Der kan være forskellige aktivteter som udendørs glidebane, åbne spring- og parkourcenter, lave bål, sove i telt, have filmmarathon osv. I disse weekender bliver eleverne rystet godt sammen og der er rigtig mange hyggelige stunder mellem elever/lærer.

Den tredje er “lang-weekend“, hvor eleverne tager hjem på en lang og velfortjent weekend. Det er enten mandag eller fredag som bliver gjort fri til eleverne. I disse weekender opfordrer vi til at I planlægger frisør, tandlæge og lægebesøg.

Hvad er en kontakt-gruppe?

Eleverne er opdelt i kontaktgrupper bestående af ca. 10-12 elever. De er sammensat, så de er så forskellige som muligt – fra forskellige linjer, værelser, byer osv. Hver kontaktgruppe har en K-gruppelære tilknyttet. Det er K-gruppelæreren som har den helt tætte kontakt mellem eleven og hjemmet. Se skolens medarbejdere.

Hvordan bor eleverne på værelserne?

På SGE bor eleverne sammen på 3 mandsværelser på 4 gange, der findes dog ét enkeltmands- og et par tomandsværelser. Eleverne bor på fællesgange, hvor piger og drenge bor ved siden af hinanden. Elevernes værelser ligger i hjertet af skolen, så det altid er let for dem at komme ud til undervisning og rundt på skolen.

Vi bytter værelser to gange om året, så man prøver at bo på tre forskellige værelser. Det gør vi, for at ryste elevflokken endnu tættere sammen. Se værelserne.

Er du skifte valg- og linjefag?

Valgfagene er som udgangspunkt ½ årlige og der vælges igen i januar på nær tysk, fransk og fysik/kemi og gymnastikuddannelse som er helårlige. Du kan som udgangspunkt ikke stoppe på et valgfag. Læs om valgfagene.

Vi ønsker at eleven holder fast i sit linjefag hele året, men i særlige tilfælde kan linjefaget skiftes ved skader eller lignende. Læs om linjefagene.

Er alle eleverne med til gymnastik-opvisningerne?

Ja, alle eleverne på SGE er med til gymnastikopvisningen. Det er vigtig at alle elever får et stort ejerskab i opvisningen. Vi bestræber sig på at vise mangfoldigheden fra alle vores linjer. 

Vi laver opvisninger rundt på hele Sjælland og nogen gange i rundt i hele Danmark. Antallet af opvisninger varierer år efter år, men omkring 20 opvisninger på en årgang. Se opvisningsplanen.

Skal du være dygtig til gymnastik?

Nej, det behøver du ikke. Det eneste krav vi stiller er at du har lyst til at give den gas sammen med os. Mange elever kommer dog med en gymnastikbaggrund, men vi har plads til alle niveauer. Alle eleverne deltager en i fælles opvisning. Se mere fællesgymnastik.

Er det vigtig at være i god form inden efterskolestart?

For at du kan starte bedst muligt og undgå skader i løbet af året, er det super vigtigt med en god grundform. Når du starter med træningen, er det dog vigtigt, at du starter langsomt op, så kroppens led, sener, muskler og knogler bygges op. Det tager tid at bygge opbygge en god grundform, men det er helt sikkert træningen værd. Følg vores træningsprogram.

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.