Hvad koster det at gå på efterskole? Hvad får du i tilskud?

Hvad koster det at gå på efterskole?

Ja, det er ikke billigt at gå på efterskole… det er en god investering. Prisen for et efterskoleophold afhænger af familiens indkomst to år tilbage og antallet af hjemmeboende børn. Vi har lavet fire priseksempler, for en familie for skoleåret 18/19. Det er vigtigt for os, at vi har en gennemsigtig pris, hvor alt er inkluderet.

Det er en stor beslutning, når en familie skal vælge efterskole. Vi har valgt, at vise jer den fulde pris, uden at der er en masse ekstra udgifter. Spørg ind til “egenbetaling”, før I vælger efterskole. Der er nemlig stor forskel på hvordan efterskoler viser prisen. På SGE er alt inkluderet i den faste ugepris inkl. skoletøj, gymnastiktøj, linjefagstur og skitur.

Det er vigtig for os, at ingen elever står udenfor fællesskabet på grund af økonomiske forhold. Vi er alle er i samme båd og derfor har vi ingen ekstra økonomiske udgifter gemt.

Hvordan er betalingerne for efterskole-opholdet?

1. Tilmeldingsgebyr på 500,- kr. Dette beløb betales ved indmeldelse. Beløbet bliver tilbagebetalt, hvis vi ikke kan give dig en plads.
  2. Fastholdelsesgebyr på 3.000,- kr. Betales ca. et år før skolestart ved den personlige samtale.
  3. Skolepengene betales i 10. rater. Beløbet afhænger af forældrenes indkomst og er derfor individuelt. Første rate betales 1. juli og sidste rate betales 1. april.

Beregn din pris for efterskole-opholdet?

Efterskoleforeningen har lavet en beregner, hvor du helt præcis kan beregne jeres families økonomi og pris for efterskoleopholdet.

Beregn prisen på dit efterskoleophold

Hvad får du for pengene på Sorø Gymnastikefterskole?

• Linjefagstur til udlandet
  • Skitur til Østrig
  • Tur ud af huset
  • Opvisningsturne ca. 20-25 opvisninger
  • Konkurrence i teamgym, dans, triathlon osv.
  • Gymnastiktøj og dragter
  • Skoletøj (t-shirt, trøje og bukser)
  • 6 måltider hver dag med sund og lækker mad
  • Weekender fyldt med aktiviteter
  • Spændende emnedag
  • Gode træningsfaciliteter
  • Masser af ansvar og meget mere…

En familie med en årsindtægt på 300.000,- og ét hjemmeboende barn

Obligatoriske udgifter inkluderet i samlet egenbetaling

• Skolens ugepris: 2.375 (x 42 uger ) 99.750 kr.
  • Indmeldelsesgebyr: 3.500 kr.
  • Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 1229 kr. (x antal uger 42) – 51.618 kr.

Samlet egenbetaling 51.632 kr.

En familie med en årsindtægt på 500.000,- og ét hjemmeboende barn

• Indmeldelsesgebyr: 3.500 kr.
  • Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 1093 kr. (x antal uger 42) – 45.906 kr.

Samlet egenbetaling 57.344 kr.

Street liv

En familie med en årsindtægt på 700.000,- og ét hjemmeboende barn

• Indmeldelsesgebyr: 3.500 kr.
  • Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 837 kr. (x antal uger 42) – 35.154 kr.

Samlet egenbetaling 68.096 kr.

En familie med en årsindtægt på 900.000,- og ét hjemmeboende barn

• Indmeldelsesgebyr: 3.500 kr.
  • Fratrukket indkomstbestemt statslig elevstøtte 619 kr. (x antal uger 42) – 25.998 kr.

Samlet egenbetaling 77.252 kr.

Kram til efterskoleafslutning

Vi står klar til at hjælpe… ring eller skriv til os!

Hvis I er separeret, er det indkomstgrundlaget for den, der har barnet boende. Kontakt os gerne ang. spørgsmål om støtte og pris. Det helt nøjagtige tilskud bliver oplyst af staten i løbet af april måned – ca. 4 måneder før skolestart.

Book en rundvisning

Kontakt kontoret