parkour efterskole
Klik for at slå lyd til / fra...

Parkour-linje

Parkour er en fysisk disciplin, hvor man ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet, man befinder sig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej. Vi går hele vejen med dig. Bliv bedre til parkour på efterskole…

Lær parkour på efterskole

Med parkour kan du fremover gøre dine spring mere avancerede. Og samtidig på en lettere måde. Derfor tilbyder vi selvfølgelig parkour-undervisning på Sorø Gymnastikefterskole. Med parkour på efterskolen lærer du, at hoppe, springe, kravle, løbe, klatre og svinge dig på en alternativ måde, så du bedre kan forcere forhindringer og lettere komme fra A til B. Du kan bruge teknikkerne, uanset om du dyrker springgymnastik eller andre former for sport.

I Freerunning blander vi parkour og gymnastik, hvor du lærer at lave saltomortaler, flips og alle mulige andre former for spring endnu bedre.

Som en vigtig del af træningen bruger vi en del conditioning, som er grund- og styrketræning. Conditioningen gør, at du hurtigt vil lære mange nye spring, som du ikke før troede var muligt.

Linjefage // Parkour

Parkour forbedrer alle sportsgrene

Uanset hvilket niveau du er på, kan du deltage i parkour. Parkour vil løfte din kunnen i de andre sportsgrene markant, fordi parkour netop lærer dig at forfine det, du allerede kan.

Når du behersker teknikkerne i parkour, kan du springe over høje mure, stå på hænder på tagryggen, svinge igennem stilladser, løbe på vægge og lande på rails i fuldstændig balance.

På Sorø Gymnastikefterskole er parkour et helt oplagt fag. Fordi disciplinerne netop gør, at du bliver meget bedre til al det andet sport, du kommer til at dyrke her, på gymnastikefterskolen. Også fremover, vil du kunne bruge parkourteknikkerne til at blive endnu bedre til alle andre former for sport, som du stifter bekendtskab med.

Derfor vil et ophold på Sorø Gymnastikefterskole, i mere end en forstand få betydning for resten af dit liv.

Nyt indendørs parkourcenter

Vores nye parkourcenter på Sorø Gymnastikefterskole er helt fantastisk. Parkourcenteret skal være med til at give dig den bedste parkour undervisning. Parkourparken skal være med til at sikre vores høje undervisningskvalitet i fremtiden.

Undervisningen i parkour har du 3 x 1 1/2 time om ugen.

Linjefagstur

Til Parkour-linjen er der i skolepengene inkluderet en linjefagstur.

Parkourcenter på Sorø Gymnastikefterskole

Hvordan ser et elevskema ud?

Undervisere på Parkour-linjen

Relaterede indlæg

Hør mere om Parkour på efterskolen

Er du interesseret i, at høre mere om Parkour på efterskole, kan du enten ringe på 57 83 00 34 eller udfylde formularen for at aftale et besøg på skolen.

Sorø Gymnastikefterskole ligger i det sydvestlige Sjælland mellem Ringsted og Slagelse og cirka 30 kilometer fra Næstved. Vis vej

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.