Linjefagstur i parkour, springgymnastik, dans, rytmisk gymnastik og teamgym
Linjefagstur på efterskole

Linjefagstur

Formålet for linjefagsturen er, at give eleverne mulighed for at fordybe sig i deres linjefag i en anden kultur og andre rammer. Turen skal skabe en øget interesse og viden indenfor dans, rytme, parkour, teamgym eller springgymnastik. Der er lagt vægt på inspiration, sammenhold, nærhed og træning samt at give eleverne en god oplevelse. Turen løber over maximum én uge.

Succeskriterierne for turene er, at eleverne kommer hjem fra turen med øget blod på tanden for at lære mere, og har en øget forståelse af deres linjefag.

Du har mulighed for at vælge den tur der tilhører det linjefag du har valgt.

OBS! Linjefagsturene er indregnet i skolepengene. 

Læs mere om de enkelt linjefagsture

Linjefagsture på efterskole

 

Parkour-linjen

Turen går til Berlins undergrundsmiljø, hvor du gennem workshops får lov til at opleve parkourmiljøet på nærmest hold. Vi samarbejder med Parkour One, som er en stor tysk parkour organisation. Parkourholdet skal både opdage nye parkour-spots og lave buldering i et kæmpe klatrecenter. Foruden træning rummer turen en forestilling, performance og sightseeing i Berlin.

Linjefagstur Parkour

Parkour-linjen ved et lækkert spot i Berlin.

Danse-linjen

Turen går til Berlin for at danse på Flying Steps Academy. Eleverne skal danse afro fusion, hiphop, class voguing, locking, african dancehall, contemporary, girly og commercial.
Gennem forestillinger og workshops, kommer du til at opleve det professionelle dansemiljø og en fantastisk dansemetropol. Udover den daglige træning, rummer turen en forestilling, performance og sightseeing i Berlin.

Linjefagstur Dans

Pigerne viser sig frem foran Flying Steps Academy.

Springgymnastik-linjen

Turen går til Island, hvor vi skal bo og træne hos en gymnastikklub, samt opleve nogle af Islands mange storslåede naturoplevelser bl.a. vulkanen Hekla, vandfaldet Gullfoss, bade i varme kilder, by- og rundtur i Reykjavik. Turen fokuserer på sammenhold, gode oplevelser og målrettet træning.

Linjefagstur Springgymnastik

Hvalsafari med springlinjen i Island.

Rytmisk Gymnastik-linjen

På rytmisk gymnastik-linjen vil du blive udfordret kropsligt indenfor forskellige bevægelsesgenrer, og du kommer retur til Danmark fyldt med inspiration og ny energi. Turen går til Berlin sammen med Danse-linjen til Flying Steps Academy. På Akademiet undervises der i contemporary, ballet, jazz og hiphop/house. Vi skal selvfølgelig også læne os tilbage og nyde en lækker forestilling. Der er desuden afsat tid til sightseeing og shopping.

Linjefagstur Rytmisk Gymnastik

Rytmisk gymnastik-linjen øver detaljer til opvisningen.

TeamGym-linjen

Linjefagsturen med TeamGym går enten til NM eller EM i TeamGym. Eleverne skal helt tæt på den internationale elite, samt støtte de danske hold. På turen er der fokus på elevernes egen TeamGym træning, opsætning af mål for den enkelte gymnasts udvikling og teambuilding for hele holdet. Turen for årgang 2018-19 går til Portugal.

Linjefagstur TeamGym

Åbningen til TeamGym EM i Slovenien.

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.