værelser på efterskole

Sådan bor vi på værelserne

De fleste værelser på Sorø Gymnastikefterskole er 3-mands værelser, dog er der enkelte 2-mands værelser. Værelserne er næsten ens og mange af værelserne har en håndvask. Ens for alle værelserne er, at bad og toilet er fælles på gangen. Der er 11-13 værelser på samme gang og der er i alt seks gange: Skoven, Højen, Klinten, Sletten, Engen & Dalen. Gangene er blandet med pige- og drengeværelser, men det enkelte værelse er kun for det ene køn.

Hør Christoffer fortælle om værelserne

Rundvisning på et værelse

Skabe

På værelserne er der et skab til hver elev på 46 cm bredt, dybde på 55 cm og højde på 195 cm, som kan aflåses. Skabet har en bøjlestang og nogle hylder. Udover skabet, har hver elev også en sengeskuffe til dyne og pude. Du kommer ikke til at bo på verdens største værelse, men vi lover dig at du får et fantastisk tæt venskab med dine to andre roomies.

Sengene

Der er 3 senge på værelset. En køjeseng og en enkelt seng. Størrelserne på sengene er 80 cm bredde og 210 cm lange. Den øverste køjeseng er 200 cm lang, så lidt kortere end de andre. Derfor vil en topmadras på 80x210cm være rigtig fin at medbringe.

Hvad skal du pakke til dit efterskoleår?

Hvordan er det at bo sammen med andre?

Det kan godt være grænseoverskridende, pludselig at skulle bo på værelse med to andre mennesker, når man er vant til at være helt alene.

Ida Frederiksen fortæller om hendes oplevelse:

Selvom vi har været meget forskellige på vores værelse, så har vi alligevel fundet hinanden. Vi har alle tre valgt forskellige linjer, så det har været dejligt at mødes på værelset og høre om de andres oplevelser i løbet af dagen.

Vi har været gode til at give hinanden plads og når en havde brug for at sove eller der kom drengebesøg. Det har været skønt at bo 3 på værelset og vi synes det har fungeret rigtig godt. Nu kan vi slet ikke forestille os det anderledes.

Ida Frederiksen

Værelsesbyt

Hvorfor bytter vi værelse 2 gange om året?

Værelsesbytte to gange om året kan være med til, at opnå en større fællesskabsfølelse, samt mere tillid og tolerance i elevflokken, på tværs af forskelligheder. Dette styrker i sidste ende elevernes sociale kompetencer og netværk.
Ved at vores elever bytter værelse to gange om året, kaster vi dem ud i forpligtende fællesskaber på tværs af forskelligheder. Og altså også et forpligtende fællesskab overfor den, man måske ikke kender så godt, men som kan vise sig at blive en god roommate alligevel.
Vi ønsker at skabe åbne miljøer, med mulighed for at udvikle sig, og åbenhed for andre at komme ind i. Vi arbejder til stadighed mod klikedannelser og ekskluderende fællesskaber eller andre lukkede grupperinger, der går imod vores skoleform. På Sorø Gymnastikefterskole handler det om, at acceptere og anerkende hinanden.

Vi bytter værelser for at:

  • modvirke klikedannelser
  • åbne øjnene for nye relationer og venskaber
  • blande eleverne på ny
  • se skolen fra en ny vinkel
  • få nye rutiner
  • styrke de sociale relationer

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.