Gymnastikopvisning med Sorø Gymnastikefterskole
Klik for at slå lyd til / fra...

Skitur til Østrig

Hvert år drager hele skolen afsted til Østrig på skitur. Årets skitur går til St. Johann in Pongau. Vi kører afsted i tre dobbeltdækkerbusser (ikke sovebusser) med alle 184 elever og hele personalet.

Mødetid for elever

Eleverne møder ind mandag 30-1-17 kl. 11.30, men ønskes madpakke møder man kl. 10.30.

Turen foregår i Egons busser. Vi forventer at være hjemme på skolen igen søndag d. 5/2 over middag.

Adresse på hotellet i Østrig

Vi skal bo på Jugendhotel Schlosshof, Liechtensteinklammstrasse 142, 5600 St. Johann im Pongau, Tel. +43 664 426 88 80, www.schlosshof.co.at

Eget skigrej

Transport, hotelophold, skileje, støvler, hjelm og liftkort er betalt over skolepengene, så er det kun lommepenge, der skal regnes med.

Elever, der har selv har skistøvler og hjelm kan pakkes i kufferten.
Ski eller snowboard kan medbringes, hvis der er plads i bussen.

Håndbagage

Til busturen pakkes en lille håndtaske, da det ikke er muligt at komme til kufferter/store tasker under turen, da vi skal sove ned gennem Tyskland.

• Lille pude og et tæppe
  • Mest nødvendige toiletsager
  • Telefon, iPad el. lign. med headset kan medbringes
  • Madpakke/drikkelse (til aftensmad) kan fåes med fra skolen (skal bestilles
  • Mønter (euro) til toiletbesøg undervejs.

Bagage

Der er ikke ubegrænset plads, så pak i en kuffert eller to mindre tasker. Der skal ikke medbringes sengetøj, men håndklæder skal medbringes.

Indkøb af skiudstyr

Det er ikke nødvendigt med et større indkøb af udstyr for at kunne deltage i skituren. Almindelig vinterpåklædning til udendørsbrug er tilstrækkeligt, men I skal dog være opmærksomme på, at der måske er nogle ting eleverne kan ønske sig i julegave til at gøre skituren mere behagelig. Se nedenstående pakkeliste, som er vejledende.

Skitøj kan købes i webshoppen

Snowboard på efterskole

Pakkeliste

• Skijakke
  • Skibukser
  • Skiundertøj
  • Skipulli/ t-shirt
  • Skistrømper
  • Skihandsker/luffer
  • Skihjem (hvis du har)
  • Vinterstøvler
  • Solcreme
  • Læbepomade
  • Skibriller og/eller solbriller
  • Toiletsager
  • Håndklæde, men ikke sengetøj
  • Lommepenge (euro både til busturen og i Østrig)
  • Personligt medicin
  • Gyldigt pas
  • Blå sundhedskort

God påklædning til skituren

• Vindtæt yderst (også bukser) og derunder varmt i flere tynde lag frem for et tykt (så kan antallet af lag afpasses)
  • Inderst gerne et svedtransporterende lag
  • Skihjelm handsker eller vanter (vindtætte, varme)
  • Lange skisokker som når over støvlekanten
  • Skibriller eller solbriller til beskyttelse mod det meget stærke lys
  • Læbepomade og solcreme med høj faktor

Sikkerhed på turen

Eleverne skal huske det blå sundhedskort, som bestilles på kommunen eller på borger.dk. Kun det blå virker i Østrig. Derudover skal eleven medbringe gyldigt pas. Vi sætter sikkerheden højt, derfor skal alle elever have en skihjelm på, når vi kører på ski. Eleverne må gerne have deres egen skihjelm med, ellers låner de en i Østrig.

Forsikring

Skolen har indgået aftale om forsikring af vores elever og personale på de forskellige studie- og linjefagstur.

• Der gælder en ansvarsforsikring, der dækker, hvis vi kommer til at skade andre.
  • En rejseforsikring, der dækker hjemtransport ved sygdom og ulykke.
  • En lille ulykkesforsikring, der dækker ved 5% i méngrad.

Vi anbefaler, at man selv har en ulykkesforsikring samt en ansvarsforsikring (i jeres indboforsikring). Alle skal have det blå sygesikringsbevis med. Ved sygdom eller tilskadekomst lægger skolen ud for udgifter til transport og lægehonorar. Hvis man får et barn hjem, som har haft uheld, skal man udfylde nogle papirer, som udleveres ved hjemkomsten. Det er en betingelse for at skolen kan få refunderet udgifterne.

Programmet for turen

Forventet ankomst til Østrig omkring kl. 07.00 om morgen, hvor vi starter med morgenmad på hotellet. Jugendhotel Schlosshof 600m højde, mens det store skiområde St. Johann im Pongau med 350 km slalompister ligger 2,5 km længere oppe i dalen i op til 2188 m.

Efter morgenmaden skal vi så hurtigt som muligt have klædt om til skitøj og have udleveret støvler og ski for at komme op til det store skiområde.

Skiløb sker med danske lærere som guider og instruktører. Begynderne får østrigske skilærere til instruktion. Skiskolen starter kl. 10.00.

Dagsprogram

Onsdag til lørdag følger vi samme program:

06.45 vækning
07.30 morgenmad
08.30 mødes med skihold + afgang på ski
12-13 frokost spises på holdene
17.00 lærermøde
18.00 aftensmad
20.00 aftensamling
22.30 på værelset og sengetid
23.00 lyset slukkes og ro

15.30 aflevering af skiudstyr
17.00 pakkes busserne
17.30 aftensmad
18.30 afgang til Danmark

Søndag

11.00-13.00 ankomst til SGE

Regler på pisten

• Du skal køre med skihjelm.
  • Opfør dig på pisten således at du ikke skader andre eller deres udstyr.
  • Afpas din hastighed til dine færdigheder og efter terrænet, sneen, vejret og trafiktætheden.
  • Du skal vælge en retning, så du ikke generer langsommere skiløbere foran dig.
  • Ved overhaling har den bagfra kommende ansvaret for at undgå kollision. Hvis du stopper op på en piste, har du ansvaret for at andre ikke kommer i fare. Det samme gælder, når du starter igen efter stop.
  • Stop ikke på smalle eller uoverskuelige steder.
  • Ved uheld har enhver pligt til at hjælpe, også med at tilkalde redningsmandskab.
  • Kør aldrig hurtigere, end du til enhver tid kan stoppe uden at falde ukontrolleret.
  • Hvis du vil gå op eller ned ad en piste, skal det foregå i siden. Overhold forbud mod at løbe på lukkede pister.
  • Du må ikke køre off pist.
  • Ingen må færdes alene, altid sammen med mindst tre, og kør kun der lærere har givet lov til at man må kører.

Regler på skituren

• Reglerne er som hjemme på skolen.