kost og sundhed efterskole

Kost, sundhed & velvære

Hvad er sundhed?

Der er ikke noget facit. Det er individuelt og op til dig selv, hvad der virker og gør dig glad. Faget kan bruges som en guide til at du træffer de rigtige valg, hvad angår kost, motion og hvile, så du føler dig tilpas både fysisk og psykisk.

I Kost og Sundhed interesserer vi os for, hvad kosten kan gøre for din hverdag på efterskolen og vi ønsker at lære mere om de mange kostråd, vi hører om i dagligdagen. Vi ønsker at udfordre kroppen med fysisk aktivitet og tests. Vi vil lære at pleje og lytte til kroppens behov for hvile og afslapning.

Vi har base i foredragssalen, men vil bruge flere af skolens faciliteter, både inde og ude. Vi skal bl.a. prøve at lave yoga, ansigtsmasker, styrke- og konditionstræning, kostberegninger, snakke om spiseforstyrrelser og meget meget mere.

Faget henvender sig mest til piger, og den eneste forudsætning er, at du interesserer dig for kost og sundhed på efterskole og ønsker at give den gas.

OBS! Udbuddet af valgfagene varierer fra år til år alt efter hvem og hvilke elever som vælger det!

Hvordan ser et elevskema ud?

Underviser

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.