Om Sorø Gymnastikefterskole

Om skolen

Fællesskab, udvikling og sammenhold…

Fællesskab er kodeordet på Sorø Gymnastikefterskole. Fællesskab er nemlig hvad efterskoleåret på SGE går ud på. Mange får venner for livet, gymnastikken binder os sammen, skolen er vores hjem, alle har medbestemmelse og sammen rykker vi vores personlige grænser – Alt dette bygger på fællesskab!

På SGE går bevægelse, kreativitet og faglighed hånd i hånd. Med de obligatoriske prøvefag i 10. klasse, linjefag og et væld af valgfag bliver du som elev på SGE både udfordret på din faglighed, din personlige og kropslige udvikling.

At være på efterskole er en livsstil, hvor hverdag, fritidsinteresser, venskaber og skole blandes sammen. Elever og lærere får et helt andet og tættere forhold end på en normal skole, og det smitter af på undervisningen, som motiverer eleverne, så de har lyst til at deltage. Vores lærere brænder for at være her. De brænder for deres fag og brænder for deres sport. Der er ingen tvivl om at du som elev kan lære meget fra vores tidligere verdensholds- og landsholdsgymnaster, vores professionelle parkourtrænere, sproglærere der har rejst verden tynd og dedikerede faglærere.

Skolens grundstamme er at skabe faglig og bevægelsesmæssig udvikling for hver enkelt elev. Det kræver at elever der vælger SGE skal være forberedt på at knokle med både skolebøger og med det sportslige.

Alle elever bor på mixgange centralt på skolen. Det vil sige at al undervisning foregår i de samme bygninger som eleverne bor i. Det styrker følelsen af at skole og fritid hænger sammen. Læs mere om skolens dagligdag på vores blog.

Linjefagsture på efterskole
Fællesskab på efterskole.

Slaraffenland for aktive unge…

Mellem skove og marker i Sorøs udkant troner skolens store og topmoderne springcenter op. Fem springgrave, 25 m fast track, fire stortrampoliner og interaktive skærme, der viser hvert spring og gør det nemmere at blive endnu bedre. Et rent slaraffenland for springgymnaster!

Springcentret huser desuden et helt moderne motionsrum, tribune og tilskuerbalkon. I januar 2011 stod springcentret klar til at huse professionelle gymnastikstævner, men mest af alt til brug for vores elever. Gennem vinduerne er der udsyn til grusbane og græsbane, hvor fodboldholdet får frit spil. Springcentret er skolens nye hjerte, både for undervisning og fritid. Desuden har vi en spejlsal i boldhallen i direkte forbindelse med skolens nye fantastiske parkourcenter.

Læs mere om skolens historie.

Parkourcenter på Sorø Gymnastikefterskole
Parkourcenter på Sorø Gymnastikefterskole.

Gymnastikken som springbræt

På SGE skal du deltage i fællesgymnastik ca. 4 timer om uge. Gymnastikken er et vigtigt redskab til skolens fællesskab og munder hvert år ud i en imponerende opvisning, som vi turnerer Danmark tynd med.

På Sorø Gymnastikefterskole skal du vælge ét nedenstående linjefag, som alle på en eller anden måde har en fod i gymnastikverdenen. Vi mener at de 5 linjefag supplerer hinanden fantastisk og det er en fornøjelse at se synergien mellem linjerne når vi arbejder med opvisningen.

Alle skolens elever får selvfølgelig fællesgymnastik. Og det kan se ud, som om det hele handler om bevægelse, det gør det ikke!

I den daglige undervisning er der stor fokus på de boglige fag. Vi vil nemlig gerne sikre os, at vores elever har den boglige bagage i orden, når vi vinker farvel til dem efter et år. Og når linjefaget og de boglige fag er på plads, er der stadig plads til at vælge et par valgfag – både med og uden bevægelse.

Skolen ligger midt mellem skove og marker i den lille by Topshøj. Her er gode muligheder for at gå eller løbe i skoven og mange elever cykler ofte til Tystrup sø om sommeren og bader. Vi har ca. fire kilometer til Sorø by, hvor der bl.a. er biograf, bibliotek og gode indkøbsmuligheder. Desuden ligger skolen 3 km fra Sorø Station som har tog til Odense og København hver 1/2 time.

Pigerne synger efterskolesangen
Pigerne synger efterskolesangen til Landsstævnet i Aalborg.

Aktiviteter der binder året sammen…

Når du starter på SGE bliver du en del af en familiegruppe på ca. 45 elever med tilknyttede lærere. Det er den gruppe der socialt forsøger at skabe det tætteste bånd – især i starten, hvor alt er meget nyt. Hver familie er inddelt i fem kontaktgrupper, hvor vi tager eventuelle problemer op og løser dem sammen. Eleverne kan altid komme til deres familie- og kontaktlærere og søge støtte og hjælp.

Hverdagen kører ofte efter et fast skema, hvor sport, boglige fag, praktiske gøremål og en del fritid er lagt ind. Men vi bryder også hverdagen op med en masse spændende arrangementer i løbet af året bl.a. gallafest, skitur til Østrig, kanotur, gymnastikuge og linjefagsture.

SGE er en skole i hurtig udvikling, hvor vi tror på at energien skal komme fra de elever og det personale som er på skolen, og derfor er alle år forskellige. Men vi holder samtidig fast i vores grundtvigske traditioner. Det betyder at fællessang, morgensamling og dialog indgår helt naturligt i vores hverdag sammen. Vi har desuden en super velfungerende elevforening, som laver mange arrangementer.

Skolen har få helt klare regler. Du må ikke ryge, tage nogle former for stoffer eller indtage alkohol. Overtrædelse af dette er direkte hjemsendelsesgrund. Derudover er det meget vigtigt for at skolen kan fungere at alle elever accepterer og holder sig til hverdagens spilleregler, som fx at møde til tiden, møde til alle timer, lave lektier og at holde ro på gangene om aftenen.

Vi glæder os til at se dig…

Kontakt os hvis du har brug for hjælp. Du kan også finde mere information på vores blog eller læs mere på vores FAQ eller læs vores anmeldelser.

Relaterede indlæg

Islands natur fra drone

Kontinuitet, udvikling og omstilling – det er hvad SGE står for.

af Susanne Qwist (formand for bestyrelsen)  Vores vision om, at vi vil være den mest attraktive undervisningsinstitution fordrer også, at vi er dynamisk og fremtidsorienteret. Og sammen med skolens formål og værdigrundlag, som vi holder godt fast i, er det nogle klare pejlemærker. Vi har satset stort på de fysiske rammer – med springcenter, grusfodboldbane, fitnesscenter, renovering …
» Læs mere
Værelseshygge på efterskole
Værelseshygge på efterskolen.

Skolens privatliv, regler og data

Læs om skolens brug af cookies og dataansvarlighed.

På idrætsefterskolen Sorø Gymnastikefterskole har vi specialiseret os i springgymnastik, dans og rytmisk gymnastik. Derfor får du mulighed for at dyrke springgymnastik i vores nye springcenter. Læs mere om mulighederne.

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.