Årsskrift, foto og video

Elevforeningen udgiver hver år et årsskrift, hvor gamle elever, nye lærer og spændende emner bliver beskrevet. Årsskriftet følger årets gang, så i hvert årsskrift vil der være to elevårgange repræsenteret. Se Årsskriftene nederst på siden

Videoarkiv

For tiden er vi i gang med at uploade gamle VHS film om skolen. Der er mange sjove filmindslag om både skolen, opvisninger, skiture og dagligdagen i det hele taget. Der er i den grad sket noget med både elevernes udseende, skolens faciliteter, musikken og teknikken. Engang var der bl.a. pin-up kalendre på drenge værelserne, hårde måtter i springsalen, ingen promfritgrav og et udpræget fint sprog fra eleverne, en masse klaverspil til opvisningerne og teenagere der så HELT anderledes ud.

Fotoarkiv

Vi har samlet alle skolens billeder i et fælles fotoarkiv, som går tilbage til 2005, hvor digitalkameraet fik sit indtog på Sorø Ungdomsskole. Desuden har vi scannet 3.000 lysbilleder ind fra 1965-1992. Næste projekt er at scanne alle polaroid billeder fra 1992-2005. God fornøjelse tilbage i historien.

Årsskrift 2022/23

2023 har stået i jordvarmens tegn. Vi har fået nyt jordvarmeanlæg som har gjort det helt fantastisk. Desuden er vores 10.PRO blevet integreret i hele skolen, så alle elever nu har projektbaseret undervisning.

I dette årsskrift kan du bl.a læse om Sorø Performance, hvordan en opvisning bliver til og nyde de mange gode billeder fra Elevfesten 2023.

Læs mere i Årsskriftet 2023

Årsskriftet 2022/23

Årsskrift 2021/22

2022 var en skønt år. Det var endelig muligt at lave rigtig efterskole igen og afholde en masse spændende arrangementer. Vi har haft fuld hus på vores mange camps/opvisninger og især Specto showet blevet rigtig fedt, men Putin har også spillet os et pus. Vi har måtte sadle om og skifte væk fra gassen. Vi er nu ved at få nedlagt 15,9 km jordvarmeslanger rundt om hele skolen.

I år kan du bl.a. læse om Landsstævne, politihunde på efterskolen, kærlighed ved første efterskoleblik, Elevfesten 2022 og Sorø Opvisningsdage. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere i Årskriftet 2022

Årsskrift 2022/23

Årsskrift 2020/21

2021 var endnu et specielt år i Covid-19s tegn. Vi er dog kommet godt igennem selvom det har haft voldsomme konsekvenser for efterskoleåret.

Vi har dog også haft tid til at kaste os ud i et nyt projekt som er 10. FRI, som er projektbaseret undervisning. Læs mere om det i Årsskriftet. I år har er der også flere store billedkollager som viser nogle af de mange oplevelser eleverne får i løbet af et år. Læs mere i Årsskriftet 2021

Årsskrift 2019/20

2020 var på alle måder meget specielt. Vi var lukkede ned flere måneder i foråret pga. covid-19, men alligevel formåede personalet at lave fantastisk virtuel undervisning.

Det var også året, hvor vi kunne indviet vores nye gigantiske Opvisningscenter på 3.300 m2. Det blev en stor fest og det var dejligt endelige at kunne få forædrene på besøg. Læs mere i Årskriftet 2020

Årsskrift 2018/19

2019 var året hvor første spadestik til byggeriet af Opvisningscenteret startede. Det største byggeri i skolens 125 år lange historie. 

Til elevfest 2019 havde vi også besøg 5 elever som nu var 60 års jubilarer. De fortæller om deres oplevelser, gymnastik, undervisning og skolegang i 1959. Læs mere i Årsskriftet 2019

Årsskrift 2017/18

2018 var et år hvor Karsten Haim har været forstander i 10 år og Lars Wendelboe har været ansat på SGE i over 25 år. Det var også året, hvor Sorø Performance rigtig blev udfoldet med både parkour, spring og dans.

SGE har også fået fire værdiord, som personalet arbejder med og handler efter til at styre skolens udvikling. Ordene er tillid, ærlighed, respekt og sammenhold. Læs mere i Årsskriftet 2018

Årsskrift 2016/17

2017 var et år med en ny formand ved roret for elevforeningen Cathrine Thomsen. Vi måtte også sige tak til Nadja Kamper som formand for foreningen i 6 år. Det blev også året, hvor Sorø Performance opstod og SGE blev ved med at udvikle sig. Vi nød også en fantastisk Landsstævne i Aalborg med 6800 andre efterskoleelever. Læs meget mere i Årsskrift 2017

Årsskrift 2015/16

2016 var vi stolte over at præsentere Årsskriftet hvor du bl.a. kunne læse om vores nye personale (Laila, Louise, Thilde og Tanja), vores viceforstander Jørgen Nielsen takker af efter 11 år på SGE, fantastiske linjefagsture til Island, Slovenien og Berlin, og hvorfor GymnastikKabalen vender tilbage i 2017 samt et par flotte mindeord om vores tidligere medarbejder Else Bagge som desværre er afgået ved døden. Desuden er der mange flotte billeder fra indvielse af parkourcenteret og de mange jubilarerhold. Læs mere i Årsskrift 2016.

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.