• kærlighed til gymnastik

Kontakt skolen

Sorø Gymnastikefterskole
Topshøjvej 50, 4180 Sorø
kontor@soroefterskole.dk

Skolens kontor 57 83 00 34
Skolens vagttelefon 30 63 24 93 
Kontoret har åbent man-fredag kl. 08.00-13.00

Find svar på de mest stillede hjælpe spørgsmål

Hvordan vælger du valgfagene?
Valgfagene vælger du først, når du starter på skolen i samarbejde med en lærer, som vejleder dig. Se valgfagene.
Hvilke linjefag kan du vælge på SGE?

Ved tilmeldingen skal du vælge et linjefag i enten TeamGymParkourDansRytmisk gymnastik eller Springgymnastik som vælges for hele året.

Hvordan bor eleverne på værelserne?

På SGE bor eleverne sammen på 3 mandsværelser på 4 gange, der findes dog ét enkeltmands- og et par tomandsværelser. Eleverne bor på fællesgange, hvor piger og drenge bor ved siden af hinanden. Elevernes værelser ligger i hjertet af skolen, så det altid er let for dem at komme ud til undervisning og rundt på skolen.

Hvornår skal du skrive dig op?

Det er svært at sige, men vi anbefaler minimum 3-4 år før skolestart for at være sikker på en plads. Tilmeld dig online.

Skal du være dygtig til gymnastik?

Nej, det behøver du ikke. Det eneste krav vi stiller er at du har lyst til at give den gas sammen med os. Mange elever kommer dog med en gymnastikbaggrund, men vi har plads til alle niveauer. Alle eleverne deltager en i fælles opvisning. Se mere om opvisningerne. 

Relaterede indlæg

Hvor meget koster det at gå på efterskole?

Skolens pris fastsættes i god tid inden opholdet, og både stat og kommune giver tilskud. I skoleåret 2024 / 25 koster opholdet 2.850,-kr. pr. uge, og der gives stats- og kommunestøtte i forhold til familiens indkomst 2 år tidligere.

Skolen sørger for, at der bliver søgt stats- og kommunestøtte. Statsstøtte gives i forhold til familiens indkomstgrundlag, mens kommunestøtten er et fast beløb. Du kan beregne din egen støtte på efterskolernes prisberegner.

I prisberegneren kan du beregne, hvad du skal betale for et efterskoleophold, efter elevstøtte fra staten og evt. nedslag i indkomstgrundlaget for børn under 18 år i husstanden.

Hvordan foregår betalingerne for efterskoleopholdet?

  1. Tilmeldingsgebyr på 500,- kr. Dette beløb betales ved indmeldelse. Beløbet bliver tilbagebetalt, hvis vi ikke kan give dig en plads.
  2. Optagelsesgebyr på 3.000,- kr. Betales ca. et år før skolestart ved den personlige samtale.
  3. Skolepengene betales i 10 rater. Beløbet afhænger af forældrenes indkomst, og er derfor individuelt. Første rate betales 1. juli, og den sidste rate betales 1. april.

Alt er inkluderet i prisen undervisningsmaterialer, relevante papirvarer til undervisningsbrug, skitur til udlandet, teaterture el.lign., samvær med andre skoler, skoletøj, opvisningsdragter og lignende til opvisningen. Linjefagsturen og skituren er også inkluderet i skolepengene.

Såfremt skoleåret afbrydes i utide, frivilligt eller ufrivilligt, betales 4 uger ekstra, svarende til den ordinære ugepris uden statstilskud.

Se vores guide til betaling af efterskoleopholdet…

 

Få alle svar i vores FAQ

Vi vil rigtig gerne vise dig vores skole

Du kan booke en rundvisning på udvalgte onsdag fra kl 18.00. Her vil vores nuværende elever være klar til at modtage dig til en rundvisning på skolen. Ved afslutningen af rundvisningen vil der være en lærer til stede, for at besvare evt. opklarende spørgsmål. Der vil blive udleveret informationsmateriale i forbindelse rundvisningen.

Tilmeld ny elev

Vælg din årgang, udfyld tilmeldingsformularen og betal online med Mobilepay, Visa- / Mastercard. Såfremt der ikke er ledige pladser, tilføjer vi dig på ventelisten. Skolen kontakter dig, hvis du er optaget på venteliste.

Find Sorø Gymnastikefterskole

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.