studievejledning på efterskole

Uddannelsesvejledning

Skolevejledningens formål

Uddannelsesvejledningen på Sorø er en integreret del af efterskoleopholdet, og vejledningen varetages af Martin Myssen – i samarbejde med faglærere og kontaktlærer. Et år på efterskole er starten på noget nyt, og vi hjælper og støtter eleverne, så de bliver bevidste om egne interesser, motivation og evner med henblik på at foretage et kvalificeret valg efter efterskoleopholdet hos os.

Formålet med vejledningen er blandt andet:

• at sikre, at eleven træffer et kvalificeret uddannelses- og erhvervsvalg med afsæt i de forudsætninger, eleven har.
  • at give eleven viden og indsigt i de uddannelsesmuligheder, der tilbydes efter 10. klasse.

Brobygning

Eleverne i alm. 10. klasse, skal i en uges brobygning. Ugen foregår over 3 dage på en ungdomsudddannelse, og over 2 dage på en anden ungdomsuddannelse. I brobygningsugen skal den unge bevæge sig nærmere en afklaring på hvilken ungdomsuddannelse, der ville være bedst for ham/hende.

Vil du vide mere? Kontakt uddannelsesvejleder

Psykoterapeut

Sorø har også tilknyttet psykoterapeut som vejleder/guider elever og personale i svære situationer.