Årsplan for vejledning

August

• Karakterer afleveres til skolen eller skrives ind i intranet Viggo. Herunder antal år med tysk/fransk.

September

• Der orienteres om vejledning på skolen, hjemmesiderne ug.dk, Minfremtid.dk og optagelse.dk præsenteres.
  • Ønsker for obligatorisk brobygning udfyldes d. 6/9
  • Oplæg til forældre om vejledning på skolen til forældredag d. 23/9

• 27/10 vejlederformiddag og OSO

• Introduktion til OSO
  • Uge 46: Brobygning for 10.kl
  • Eleverne arbejder med OSO
  • Eleverne arbejder på deres uddannelsesplan på optagelse.dk
  • K-lærerne afholder forældresamtaler. Her snakkes bl.a. om elevernes uddannelsesønsker og foreløbige parathed.
  • Vejledere får besked om foreløbige parathed af faglærer og kontaktlærer.
  • Der er vejledningsorientering til forældre hver aften i uge 46
  • Vejledersamtaler
  • Ungdomsuddannelserne begynder på deres åbent hus arrangementer – hold øje med dagspressen i dit område.
  • 21/11 OSO opgave

• Vejledersamtaler.
  • Information til elever og forældre om procedure for tilmelding til ungdomsuddannelserne.
  • OSO fremlæggelse
  • Terminsprøver

Januar

• Inden uddannelsesvurderingen foretages af skolen, skal elev og forældre under fanen ‘Parathedsvurdering’ i Optagelse.dk sikre sig, at elevens foreløbige tilkendegivelse af
  • uddannelsesvalg er foretaget.
  • Senest 15. januar kan standpunktskarakterer ses i optagelse.dk
  • Senest 15. januar skal uddannelsesparathedsvurdering være afgivet i optagelse.dk
  • Elev og forældre laver prioriterede ønsker om uddannelse på optagelse.dk fra første hverdag i januar ind til 15. januar

Februar

• 1.februar til 28 februar-2018 ansøgning på optagelse.dk underskrives og godkendes af elev og forældre

Marts

• Det er forældrenes ansvar at få afsendt uddannelsesplanen til 1. prioritet senest 1.marts.

• Eleverne begynder at få besked om optagelse på ungdomsuddannelserne.

• Skolen sender prøvekarakterer til optagelse.dk
  • Senest sidst i juni får man besked om optagelse på ungdomsuddannelserne.