Brobygning - Sorø Gymnastikefterskole
Brobygning efterskole

Brobygning

Brobygning er obligatorisk for alle 10. klasses elever og foregår uge 46. Brobygningen skal foregå på 2 forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf mindst den ene skal være erhvervsrettet, f.eks. HTX, HHX eller en af erhvervsuddannelserne.

Vi samarbejder med SOSU Sjælland, og Selandia i Slagelse & ZBC i Ringsted der begge tilbyder brobygning til både erhvervsuddannelserne, HTX og HHX. Den almen-gymnasiale brobygning foregår på Sorø Akademi, MSG Ringsted og Slagelse Gymnasium hvor også brobygningen til HF ligger.

Eleven skal vælge hvilke ungdomsuddannelser der kunne være interessante at opnå kendskab til i forhold til uddannelsesønske efter efterskoleopholdet. Brobygningen foregår i nærheden af skolen, derfor bor eleven på efterskolen. Brobygning hos uddannelsesinstitutioner i eget område er derfor ikke muligt. SGE står for transporten til og fra ungdomsuddannelserne.

Brobygningen foregår i samarbejde med UU-Vestsjælland der forestår koordineringen. Tilmeldingen udføres via efterskolen. Eleverne vil modtage information og vejledning i forhold til tilmeldingen, når den tid kommer.