Brobygning efterskole

Brobygning

Brobygning er obligatorisk for alle 10. klasses elever og foregår uge 46. Brobygningen skal foregå på 2 forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf mindst den ene skal være erhvervsrettet, f.eks. HTX, HHX eller en af erhvervsuddannelserne.

Vi samarbejder med SOSU Sjælland, og Selandia i Slagelse & ZBC i Ringsted der begge tilbyder brobygning til både erhvervsuddannelserne, HTX og HHX. Den almen-gymnasiale brobygning foregår på Sorø Akademi, MSG Ringsted og Slagelse Gymnasium hvor også brobygningen til HF ligger.

Eleven skal vælge hvilke ungdomsuddannelser der kunne være interessante at opnå kendskab til i forhold til uddannelsesønske efter efterskoleopholdet. Brobygningen foregår i nærheden af skolen, derfor bor eleven på efterskolen. Brobygning hos uddannelsesinstitutioner i eget område er derfor ikke muligt. SGE står for transporten til og fra ungdomsuddannelserne.

Brobygningen foregår i samarbejde med UU-Vestsjælland der forestår koordineringen. Tilmeldingen udføres via efterskolen. Eleverne vil modtage information og vejledning i forhold til tilmeldingen, når den tid kommer.

Vejleder

Få 5 ting du skal vide om Sorø!

Det er utrolig vigtigt for os, at dit valg af efterskole er rigtigt. Vi skal matche hinanden, så dit efterskoleophold bliver uforglemmeligt. Ikke at sige, det ikke bliver hårdt engang imellem, for det vil det blive! Vi gør meget ud af, at sætte forventninger til både os selv og dig. Derfor er det vigtigt, at vi på flere punkter passer sammen. LINK!

Besøg os til Efterskolernes dag

Dit ophold

På SGE sammensættes dit ophold af linjefag, valgfag og boglig undervisning. Sådan vælger du linjefag og valgfag.

Desuden har du fællesgymnastik og drenge- eller pigegymnastik. Alle elever deltager i opvisningen.

Hver årgang kommer på en obligatoriske skitur og linjefagstur.
Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål?

Vi vægter både de boglige og de idrætslige fag højt. Vi har desuden stor fokus på gymnastik, som bruges til at forbedre dig i mange andre fag. Hvis du ikke har fundet svar på alle dine spørgsmål, så har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på de mest normale spørgsmål…

Spændende arrangementer

Der er altid fuld fart på SGE. I løbet af året har vi mange spændende arrangementer for både børn og voksne.

Se alle arrangementerne i årskalenderen.