Værdigrundlag - Sorø Gymnastikefterskole
Efterskole værdigrundlag

SGE er en grundtvigsk efterskole der bygger på værdierne:

• sammenhold
  • tillid
  • ærlighed
  • respekt

= stær.

Stæren er kendt for sin smukke sang om foråret og sine store flokke, der især om efteråret danner sortsol. Stæren har mange lighedtræk med vores vores efterskole.

Undervisningsevalueringsplan

Undervisningen bygger på levende vekselvirkning mellem elever og undervisere i engageret samspil. Skolen uddanner til tillid, respekt, konsekvens og eleverne ruster sig til at begå sig i et samfund under forandring.

Undervisningsevalueringsplan

Selvevaluering af værdigrundlaget

Skolens bestyrelse skal i henhold til loven og skolens vedtægter hvert andet år godkende en plan for selvevaluering af skolens virksomhed set i lyset af værdigrundlaget.

Bestyrelsen drøfter indholdet og omfanget af årets selvevaluering og forstanderen udarbejder en plan for selvevalueringen, som herefter forelægges bestyrelsen til godkendelse.

Årsplan for skoleåret

Forud for et skoleår udarbejdes vi en plan over planlagte kurser på skolerne. Årsplanen godkendes af skolens bestyrelse forud for skoleåret. Den er et vigtigt dokument, fordi den danner grundlag for optælling af elever og dermed for udmåling af statstilskuddet til skolerne.

Antimobbestrategien

Vi vil gerne være med til at gøre op med mobning. Vi har udarbejdet et antimobbe-strategi som vi arbejder udfra for at mindske og fjerne mobning på skolen. Se strategien på nedenstående link.

Antimobbe-strategi

Vedtægterne er:

• Godkendt af ministeriet den 11.06.2010
  • Ændringer godkendt bestyrelsen den 13.03.2013
  • Ændringer vedtaget på repræsentantskabsmøde den 11.04.2013

Vedtægter for Sorø Gymnastikefterskole

Grundskole nøgletal

Se skolens og andre skolers grundskole nøgletal/karakterer. Det er muligt at se gennemsnitskarakterer og karakterfordelingen.

Grundskolers gennemsnitskarakterer

Grundskolers karakterfordeling

Fuldførelsesfrekvens m.m.

Folketinget vedtog ved lov nr. 332 af 18. maj 2005, at oplysningspligten for uddannelsesinstitutionerne i medfør af lov om gennemsigtighed og åbenhed blev udvidet til at omfatte elevers og studerendes fuldførelsestid, fuldførelsesfrekvens, frafald. overgangsfrekvens til anden uddannelse og overgangsfrekvens til beskæftigelse, jf. lovens § 2, skt. 1, nr. 4.

Overgangsfrekvens til anden uddannelse

Undervisningsmiljø

Alle elever har ret til et godt undervisningsmiljø. Undervisningsmiljøet på vores skole skal fremme deltagernes muligheder for udvikling og læring, og omfatter derfor også skolens psykiske og æstetiske miljø.

Mindst hvert tredje år skal skolerne udarbejde og offentliggøre en undervisningsmiljøvurdering (UMV), der ser på både det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø.

Undervisningsmiljøvurderingen beskriver skolens undervisningsmiljø og eventuelle udfordringer.

Undervisningsmiljø 2018
Undervisningsmiljø 2016

Indholdsplaner

Vi har som efterskole pligtigt til at udarbejde en indholdsplan for vores undervisning. Indholdsplanen er en aktuel, beskrive skolens undervisning og samvær.

Der er mange måder at gribe opgaven med udarbejdelse af indholdsplaner an på. Vi har valgt at beskrive af den pædagogiske praksis og hensigt til en pædagogisk refleksionsproces. Se indholdsplanerne på nedenstående link.

Indholdsplaner